Home » Άντεξε την 48ωρη πολιορκία της κακοκαιρίας η Πάφος

Άντεξε την 48ωρη πολιορκία της κακοκαιρίας η Πάφος

0 comment

Άντεξε την 48ωρη πολιορκία της κακοκαιρίας η Πάφος

Υπό 48ωρη πολιορκία βρέθηκε η Πάφος από το Σάββατο μέχρι και χθες το πρωί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν την περιοχή. Αν και ήταν η επαρχία με τις περισσότερες κλήσεις για βοήθεια προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εντούτοις οι ζημιές που άφησε πίσω της η έντονη καιρική δραστηριότητα ήταν ελάχιστες και οι αρμόδιοι επεσήμαναν ότι για μια ακόμη φορά οι υποδομές της Πάφου αποδείχθηκαν ικανές να αντεπεξέλθουν σε ακραία φαινόμενα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να συνδράμει σε επτά συνολικά περιπτώσεις μέχρι την αυγή της Δευτέρας, οι πλείστες εκ των οποίων αφορούσαν σε πτώσεις δέντρων συνεπεία των θυελλωδών ανέμων. Για τον ίδιο λόγο καταγράφηκαν το σαββατοκύριακο και αποκοπές καλωδίων της Αρχής Ηλεκτρισμού στην περιοχή της Παναγιάς, με αποτέλεσμα πολλές κατοικίες στην κοινότητα να παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες την Κυριακή. Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν και σε άλλες κοινότητες της επαρχίας Πάφου.

Μικρές ζημιές έγιναν στον χερσαίο χώρο του λιμανιού της Κάτω Πάφου λόγω των φερτών υλικών που έβγαλε στη στεριά η έντονη θαλασσοταραχή, ενώ συνεπεία του καιρικού φαινομένου καταγράφηκε στην θαλάσσια περιοχή πέριξ του Κάστρου της Κάτω Πάφου και το γνωστό πλέον φαινόμενο καπουτσίνο.

Το οδικό δίκτυο στην αστική, περιαστική και ευρύτερη χαμηλή περιοχή Πάφου λειτούργησε απρόσκοπτα όλο το διάστημα των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ αποφεύχθηκαν επίσης οι ζημιές σε περιουσίες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More