Saturday, September 21, 2024
Home » Τετραπλό θανατηφόρο: Στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος ο 44χρονος οδηγός – «22 ημέρες δεν είναι υπερβολικός χρόνος»

Τετραπλό θανατηφόρο: Στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος ο 44χρονος οδηγός – «22 ημέρες δεν είναι υπερβολικός χρόνος»

0 comments

Τετραπλό θανατηφόρο: Στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος ο 44χρονος οδηγός – «22 ημέρες δεν είναι υπερβολικός χρόνος»

Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές θα οδηγηθεί ο 44χρονος κατηγορούμενος οδηγός ο οποίος επέφερε τον θάνατο στα τέσσερα θύματα του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε 30 λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Το Δικαστήριο στη σημερινή απόφασή του ανέφερε δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος είναι σοβαράειδικότερα το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Σημείωσε ακόμη ότι από το μαρτυρικό υλικό και συγκεκριμένα από τις εκθέσεις-καταθέσεις των εμπειρογνώμων και την αναπαράσταση του θανατηφόρου όπου υπολογίζεται η ορατότητα αλλά και το βίντεο που δείχνει ότι ο κατηγορούμενος πέρασε με κόκκινο, πιθανολογεί την καταδίκη του.

Σε ότι αφορά τους δεσμούς του με την Κυπριακή Δημοκρατία ανέφερε ότι δεν είναι και τόσο ισχυροί. Επισήμανε ακόμη ότι ο χρόνος κράτησης του για 22 ημέρες δεν είναι υπερβολικός. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού τη 1η Φεβρουαρίου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και παραβίαση κόκκινου και πορτοκαλί σηματοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση του κατηγορούμενου μέχρι τη δική για να εξασφαλιστεί η παρουσία του. Από την πλευρά της Εισαγγελίας, ο Δημόσιος Κατήγορος, Γιάννος Αργυρού επικαλέστηκε τον κίνδυνο φυγοδικίας σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος υπάρχει πιθανότητα να διαφύγει, εξηγώντας ότι πρόκειται για αλλοδαπό πρόσωπο το οποίο διαμένει στην Κύπρο με άλλο αλλοδαπό πρόσωπο χωρίς να έχει παιδιά ή άλλους ιδιαίτερους στενούς δεσμούς με την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν έχει να τον κρατήσει στην Κύπρο μέχρι να δικαστεί».

Σημείωσε ακόμη ότιείναι ίσως από τις σοβαρότερες τροχαίες υποθέσεις που έχουν συμβεί στον τόπο μας, όπου τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας έχουν χάσει τη ζωή τους, λέγοντας αυτολεξεί ότι «ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια». Καταληκτικά, επεσήμαινε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης διά βίου και κανένας τρόπος, ποσό ή άλλο μέτρο εξασφάλισης της παρουσίας του δεν μπορεί να είναι τέτοιας μορφής όσο η κράτησή του μέχρι την ημερομηνία της δίκης του.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More