Friday, October 18, 2024
Home » ΠΣΕΜ: Μνημείο προχειρότητας οι χειρισμοί του Υπουργείου Μεταφορών για σχολικά λεωφορεία

ΠΣΕΜ: Μνημείο προχειρότητας οι χειρισμοί του Υπουργείου Μεταφορών για σχολικά λεωφορεία

0 comments

ΠΣΕΜ: Μνημείο προχειρότητας οι χειρισμοί του Υπουργείου Μεταφορών για σχολικά λεωφορεία

Δυσαρεστημένοι και αγανακτισμένοι με τους χειρισμούς του Υπουργείου Μεταφορών σχετικά με τα λεωφορεία, εμφανίζονται οι μαθητές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μνημείο προχειρότητας τους χειρισμούς του υπουργείου».

Σε ανακοίνωσή της ηΠΣΕΜ, κάνει λόγο για μια χαώδη κατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε σήμερα λόγω της καθήλωσης των λεωφορείων. Την ίδια ώρα κατηγορούν το αρμόδιο υπουργείο πως δεν είχε κανένα πλάνο ούτε σχέδιο, για το πως θα μπορούν οι μαθήτριες-μαθητές να μεταβούν στα σχολεία τους. Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, η πλειοψηφία των μαθητών δεν πήγε σχολείο, γονείς έλειψαν από τις δουλειές τους για να μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία, οι διευθύνσεις σχολείων δεν γνώριζαν αν έπρεπε να δικαιολογήσουν ή όχι τις απουσίες.«Επί της ουσίας σήμερα τα μισά σχολείο έκλεισαν και τα άλλα ήταν στον αυτόματο πιλότο».

Εξέφρασαν επίσης την αγανάκτηση και την αγωνία τους, «για αυτή την προχειρότητα και για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αφού οέλεγχος των λεωφορείων δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα ολοκληρωθεί σύντομα».

Όπως επισημαίνει η ΠΣΕΜ, δύο μέρες μετά το 4ο κατά σειρά ατύχημα σε σχολικό λεωφορείο, αφού κινδύνευσαν οι ζωές μαθητών και μαθητριών στην πυρκαγιά, το Υπουργείο Μεταφορών έλαβε την απόφαση να ακινητοποιήσει σχολικά λεωφορεία που μέχρι σήμερα εκμίσθωνε, «χωρίς να ανακοινώσει σχετικό πλάνο σε σχέση με ποιες διαδρομές επηρεάζονται, χωρίς να ενημερώσει διευθύνσεις σχολείων, μαθητές και γονείς».

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα, συνεχίζει η ανακοίνωση, με αποκορύφωμα τοπροχθεσινό περιστατικό,επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που διαχρονικά εξέφραζαν τόσο μαθητές όσο και γονείς, για μη σωστή συντήρηση και έλεγχο των λεωφορείων που εκμισθώνει το κράτος για μεταφορά των μαθητών, μαθητριών. «Ανησυχίες που εκφράσαμε επανειλημμένα και αγνοούνταν από τους αρμόδιους». Παράλληλα, η ΠΣΕΜ ζητά τη λήψη δραστικών μέτρων. «Την ίδια στιγμή όμως τα μέτρα χρειάζονται και πλάνο και σχεδιασμό. Δεν μπορούμε από τι μία μέρα στην άλλη απλά να ακινητοποιούμε τα πάντα».

Τέλος θέτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Ποιο χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την ολοκλήρωση του ελέγχου των λεωφορείων;
  • Τι θα γίνει μέχρι τότε; Θα ενημερωθούν οι γονείς, σχολεία, μαθητές για τις επόμενες μέρες;
  • Τι θα γίνει με τις απουσίες μαθητών, μαθητριών που δεν πήγαν σήμερα μαθήματα;
  • Τα λεωφορεία που εκμισθώνονταν με συμφωνημένους όρους και κατόπιν προσφορών, τι μέτρα τηρούσαν μέχρι σήμερα και γιατί δεν εξετάζονταν δραστικά; Ποιος θα αναλάβει αυτές τις ευθύνες;
  • Τι θα γίνει με τα κόμιστρα των λεωφορείων που κατά τα άλλα πληρώνουν οι οικογένειες των μαθητών;

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More