Thursday, October 3, 2024
Home » Με δύο νέα μέλη συνήλθε χθες η Πολιτική Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών   

Με δύο νέα μέλη συνήλθε χθες η Πολιτική Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών   

0 comments

Συνήλθε χθες η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στην οποία συμμετέχουν τα δύο νέα μέλη που εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή, η κα. Μελίνα Μενελάου και ο κ. Νίκος Περιστιάνης.

 

Η κα. Μενελάου γεννήθηκε το 1968 στο Μάμμαρι της Επαρχίας Λευκωσίας, όπου ζει και σήμερα. Σπούδασε Βιολογικές Επιστήμες (με έμφαση στην Οικολογία) και Διαχείριση Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφορνίας στο Μπέρκλεϋ. Έχει, επίσης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Εργάστηκε σε Εργαστήριο Ορμονών, Χημείο Τροφίμων, Ποτών & Περιβάλλοντος και σαν Ιατρικός Επισκέπτης. Από το 2004 εργάζεται στο Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος και από το 2013 βρίσκεται με απόσπαση στο Τμήμα Περιβάλλοντος του ιδίου Υπουργείου στον Τομέα της Κλιματικής Αλλαγής. Έχει διατελέσει ειδικό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Φύση σύμφωνα με τον περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής Νόμο (Αρ. 153 (Ι)/2003). Δραστηριοποιείται ενεργά από το 1993 στην περιβαλλοντική οργάνωση Οικολογική Κίνηση Κύπρου και είναι ιδρυτικό μέλος του Κινήματος, της Νεολαίας Οικολόγων και της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων. Συμμετείχε σε όλες τις βουλευτικές αναμετρήσεις από το 1996 ως υποψήφια βουλευτής στην Επαρχία Λευκωσίας. Παραμένει ενεργό μέλος του Κινήματος και είναι από χθες, ξανά, μέλος της Πολιτικής.

 

Ο κ. Νίκος Περιστιάνης είναι Κοινωνιολόγος και διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων (1996-2009). Ιδρυτής του Intercollege και στη συνέχεια Ιδρυτικός Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επίσης εκ των ιδρυτών ακόμα 3 πανεπιστημίων στο εξωτερικό (Galen University, Unicaf, Admiralty University). Παράλληλα συνέβαλε στην ίδρυση και παραμένει ενεργός στη διοίκηση αριθμού ερευνητικών και/ ή εφαρμοσμένων κέντρων (όπως το Mediterranean Institute for Gender Studies/ MIGS, το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ΙΜΜΕ, κ.ά.). Από το 2016, είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Universitas και Συμπρόεδρος του Cyprus Academic Dialogue (CAD).

 

Από τα φοιτητικά του χρόνια είναι ενεργά αναμειγμένος στα κοινά, με συνεχή παρουσία και τοποθετήσεις μέσω αρθρογραφίας, συζητήσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ανοικτές διαλέξεις, συνέδρια κ.ά. Ανήκει στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, αλλά μέχρι τώρα εκτός οργανωμένων πολιτικών κομμάτων.

 

Διατήρησε στενές σχέσεις με τον χώρο των Οικολόγων και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων από τα πρώτα χρόνια του κινήματος (Φίλοι του Ακάμα, Φίλοι της Γης).

 

* Επισυνάπτονται φωτογραφίες

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών 

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise