Thursday, October 3, 2024
Home » Θερμότερος κατά 1 – 2 βαθμούς Κελσίου o Ιανουάριος

Θερμότερος κατά 1 – 2 βαθμούς Κελσίου o Ιανουάριος

0 comments

Θερμότερος κατά 1 – 2 βαθμούς Κελσίου o Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος αναμένεται ότι θα είναι θερμότερος του κανονικού κατά 1°C με 2°C, σύμφωνα με το αγρομετεωρολογικό δελτίο Ιανουαρίου που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τοΤμήμα Μετεωρολογίας, το αναμενόμενο ύψος βροχής είναι απογοητευτικό για τον τρέχοντα μήνα, αφού θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω του κανονικού, γύρω στα 50% με 75% του κανονικού.

Παρόμοια ξηρικά χαρακτηριστικά παρουσιάζει ολόκληρη η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και μεγάλου μέρους της Μικράς Ασίας καθώς, επίσης, και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής.

Εξάλλου, σύμφωνα με προκαταρκτικά μετεωρολογικά στοιχεία για το μήνα Δεκέμβριο του 2023, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο οι μέσες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν πολύ πιο πάνω από τις κανονικές.

Αναφέρει ότι παρατηρήθηκαν, επίσης, πολλές ακραίες τιμές θερμοκρασιών τόσο των μεγίστων όσο και των ελαχίστων (με απόκλιση πέραν των 4°C από τις κανονικές) σε όλους τους σταθμούς αναφοράς.

Προσθέτει πως ενδεικτική είναι η μέγιστη θερμοκρασία στον Πρόδρομο που ήταν 17.1°C με την κανονική να είναι 8.3°C, δηλαδή ψηλότερη κατά 8,8°C από την κανονική, καθώς και η μέγιστη θερμοκρασία στηνΠόλη Χρυσοχούς αλλά και στην Αθαλάσσα που ήταν 26°C και 25,3°C, αντίστοιχα, με τηνκανονική τους να είναι 18°C και 17,3°C, αντίστοιχα. Οι θερμοκρασίες και στους δύο αυτούς σταθμούς είναι κατά 8°C πιο πάνω από τις αντίστοιχες κανονικές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά τις ελάχιστες θερμοκρασίες, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι ενδεικτική είναι η ελάχιστη θερμοκρασία στη Λάρνακα που ήταν 16,8°C με την κανονική να είναι 9,2°C και στον Πρόδρομο που ήταν 9,3°C με την κανονική να είναι 2.6°C. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι ψηλότερες κατά 7,6°C και 6,7°C, αντίστοιχα, από τις κανονικές τους.

Αναφορικά με την αθροιστική βροχή, σύμφωνα με το Τμήμα, φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος κατέγραψε αθροιστική βροχή αρκετά κάτω της κανονικής με τη μέση επιφανειακή κατανομή να ανέρχεται στα 50,9mm ή ποσοστό 54% της κανονικής.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise