Thursday, October 3, 2024
Home » Επιστροφή προστίμων σε εταιρείες που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τους πραγματικούς δικαιούχους

Επιστροφή προστίμων σε εταιρείες που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τους πραγματικούς δικαιούχους

0 comments

Επιστροφή προστίμων σε εταιρείες που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τους πραγματικούς δικαιούχους

Εισήγηση κατατίθεται αύριο στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Εμπορίου για επιστροφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε εταιρείες, οι οποίες επιβεβαίωσαν μεν τους πραγματικούς δικαιούχους τους, δεν προχώρησαν δε στην υποβολή σε ξεχωριστή διαδικασία. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται εξαντλητικό για εταιρείες που πλήρωσαν, αλλά δεν ευθύνονταν για το λάθος.

Φιλοξενούμενος στο philenews podcast ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης εξήγησε το όφελος της διαδικασίας δήλωσης των πραγματικών δικαιούχων, που θα δουλέψει όπως είπε, προς πάταξη της φοροδιαφυγής. Κάτι πήγε λάθος σημειώνει ο βουλευτής, καθώς η υποβολή και η επιβεβαίωση των στοιχείων πραγματικών δικαιούχων, ήταν σε δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Η ξεχωριστή διαδικασία και η παράταση για τη μία, μπέρδεψε αρκετές εταιρείες, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με πρόστιμο. Ούτε το σύστημα της πλατφόρμας ήταν συμβατό ανέφερε ο κύριος Παπαδούρης, γι αυτό θα προχωρήσει σε εισήγηση για επιστροφή των χρημάτων που πληρώθηκαν ως πρόστιμο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise