Thursday, October 3, 2024
Home » Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Στόχος οι φθηνότεροι λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Στόχος οι φθηνότεροι λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές

0 comments

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Στόχος οι φθηνότεροι λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές

Σημαντικό βήμα στο δρόμο της πράσινης μετάβασης στον τόπο μας, χαρακτήρισε στο philenews podcast, το πάρκο φωτοβολταϊκών στο Ακρωτήρι, η πρόεδρος του ΔΣ τηςΑΗΚ Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου. Το εν λόγω πάρκο είπε, θα συμβάλει στην ηλεκτροδότηση 4.500 νοικοκυριών και στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 14.000 τόνους με εξοικονόμηση €1.1 εκ. ετησίως από αγορά Δικαιωμάτων. Εξοικονομούνται είπε, 5.000 τόνοι καυσίμου με οικονομικό όφελος γύρω στα €2.8 εκ. ετησίως.

Οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες και η προσπάθεια διαρκής, αναφέρει η κυρία Θεοδοσίου, εξηγώντας ότι, η παραγόμενη ενέργεια από το εν λόγω πάρκο έχει ήδη ενταχθεί στο συνολικό μείγμα παραγωγής της ΑΗΚ, το κόστος για την οποία μειώνεται στα 5 σεντ ανά κιλοβατώρα.

Το κόστος μειώνεται ελάχιστα για τον καταναλωτή σημείωσε η Πρόεδρος της ΑΗΚ, γι αυτό θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για περισσότερα φωτοβολταϊκά και παραγωγή περισσότερης πράσινης ενέργειας, ώστε να μεταφραστεί σε καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή. Η κυρία Θεοδοσίου χαρακτήρισε εφικτό το στόχο, 40% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας να καλύπτεται από ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2030.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise