Wednesday, October 2, 2024
Home » Αρρωστημένη φαντασία οι καταγγελίες των ασθενών λέει ο Κεραυνός – «Ντροπη, εμείς αναφερθήκαμε σε γεγονότα» η απάντηση της ΟΣΑΚ

Αρρωστημένη φαντασία οι καταγγελίες των ασθενών λέει ο Κεραυνός – «Ντροπη, εμείς αναφερθήκαμε σε γεγονότα» η απάντηση της ΟΣΑΚ

0 comments

Αρρωστημένη φαντασία οι καταγγελίες των ασθενών λέει ο Κεραυνός – «Ντροπή, εμείς αναφερθήκαμε σε γεγονότα» η απάντηση της ΟΣΑΚ

Αρρωστημένη φαντασία και κακεντρέχειες τα όσα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου ανέφερε στην χθεσινή της δημοσιογραφική διάσκεψη υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ο οποίος σχολιάζοντας (στο πρωινό δρομολόγιο του ΡΙΚ) τις αναφορές της ΟΣΑΚ σε στραγγαλισμό του τομέα της Υγείας από την Κυβέρνηση αλλά και τις ανησυχίες των οργανωμένων ασθενών για επανάληψη των φαινομένων του Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην περίπτωση του Ταμείου του ΓεΣΥ, δήλωσε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα μου να μπω σε θέματα επιτελικά της Υγείας αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας», ρίχνοντας έτσι τη μπάλα στην υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη.

Η απάντηση της ΟΣΑΚ στον Μάκη Κεραυνό δόθηκε αρχικά από το διαδίκτυο με τα μέλη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας να γράφουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς «Ντροπή».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας έγραψε: «Κρίμα που ένας υπουργός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη χαρακτηρίζει αρρωστημένους τους εκπροσώπους των ασθενών. Ναι κύριε Υπουργέ είμαστε άρρωστοι για αυτό απαιτούμε τα δικαιώματα μας αλλά όχι αυτό που εσείς εννοείτε. Αναμένουμε την απολογία σας».

Ακολούθησε ανάρτηση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της ΟΣΑΚ Κωνσταντίνου Τσιούτη: «Τέτοιες δηλώσεις εναντίον των οργανωμένων ασθενών είναι μόνο για να προκαλέσουν αντιδράσεις. Το ερώτημα είναι αν θα αντιδράσουν αυτοί που πρέπει».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΣΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση “Σίγμα” πριν από λίγο ανέφερε σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Μάκη Κεραυνού: “είναι ντροπή τα όσα ανέφερε για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών ο υπουργός Οικονομικών. Εμείς χθες αναφερθήκαμε σε γεγονότα και έχουμε αποδείξει ότι η έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αυτού του τόπου. Είναι δικαίωμα μας να εκφράσουμε τεκμηριωμένα απόψεις και θέσεις που προβληματίζουν. Επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να συζητούμε για την βιωσιμότητα του ΓεΣΥ. Η βιωσιμότητα του ΓεΣΥ είναι εγγυημένη σύμφωνα με επίσημες μελέτες. Είναι πολλά άλλα τα οποία δεν προωθούνται ή δεν προωθούνται σωστά. Τεκμηριωμένα τα αναλύσαμε. Αυτό δεν είναι κακεντρέχεια. Είναι ο ρόλος της Ομοσπονδίας Ασθενών”.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, η ηγεσία της ΟΣΑΚ από τη στιγμή της ολοκλήρωσης της χθεσινής της διάσκεψης δέχεται παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση ενώ οι αντιδράσεις εμπλεκόμενων Υπουργών και όχι μόνο ήταν ιδιαίτερα έντονες στο παρασκήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΣΑΚ είχε κάνει αναφορά στις συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στα του Γενικού Συστήματος Υγείας αλλά και στον τομέα της Υγείας γενικά, τονίζοντας ζητήματα που αφορούν την εθνική αρχή ασθενοφόρων, το εθνικό ινστιτούτο Κύπρου, το εθνικό κέντρο κλινικής τεκμηρίωσης, τα έξοδα ασθενών και συγγενών όταν παραπέμπονται στο εξωτερικό κ.α.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise