Friday, October 18, 2024
Home » Αποσύρει την πρόταση η κυβέρνηση αν πάνε τα τρακτέρ στο Προεδρικό

Αποσύρει την πρόταση η κυβέρνηση αν πάνε τα τρακτέρ στο Προεδρικό

0 comments

Αποσύρει την πρόταση η κυβέρνηση αν πάνε τα τρακτέρ στο Προεδρικό

Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος διεμήνυσε στις ομάδες των σιτοπαραγωγών και των πατατοπαραγωγών που κατευθύνονται στο Προεδρικό Μέγαρο για διαμαρτυρία με τρακτέρ και διπλοκάμπινα ότι αν πραγματοποιήσουν την εκδήλωση τους τότε η πρόταση της κυβέρνησης για οικονομική στήριξή τους αποσύρεται.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο ο αρμόδιος Υπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία και διαβουλεύτηκε με τους δύο κλάδους προκειμένου να στηριχθούν για την αύξηση του έξτρα κόστους που δημιουργήθηκε από τους πολέμους Ρωσίας – Ουκρανίας και Ισραήλ- Παλαιστίνης, καθώς και λόγω της πανδημίας.

Στην προσπάθεια αυτή, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αξιοποίησε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που του παρέχει το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για στήριξη των γεωργών εντός των δημοσιονομικών πλαισίων του Κράτους.

Για τουςσιτοκαλλιεργητές είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να παραχωρηθείοικονομική ενίσχυση ύψους €574.358 από το ποσό ύψους €1.723.074 που εισηγήθηκε το Υπουργείο Γεωργίας., όχι όμως και για τους πατατοπαραγωγούς.

Παρόλο που αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση η αύξηση του κόστους παραγωγής δεν εγκρίθηκε αρχικά η οπουδήποτε στήριξη από τη στιγμή που η αύξηση του κόστους παραγωγής, αντισταθμίστηκε από την αύξηση στη λιανική τιμή των προϊόντων.

Μετά τη συνάντηση των αγροτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφασίστηκε να δοθεί επιπλέον στήριξη στους δύο κλάδους.

Επομένως, μετά από διαβουλεύσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει το ποσό των €4,3 εκατ. που αντιστοιχεί σε €2,65 εκατ. για τους σιτοκαλλιεργητές και €1,654 εκατ. στους πατατοπαραγωγούς. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί με €6 το δεκάριο για τα σιτηρά και €55 το δεκάριο για τις πατάτατες.

Η εισήγηση αυτή ήταν με την προϋπόθεση να μην γίνουν διαμαρτυρίες και επομένως ο Υπουργός Γεωργίας διεμήνυσε ότι θα αποσυρθεί η εν λόγω πρόταση και δεν θα δοθεί ούτε σεντ στους δύο κλάδους που διαμαρτύρονται.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More