Ακόμη ένα σημείο κατατεθέν της πρωτεύουσας πέρασε πλέον στην ιστορία της πόλης αφού έχει κατεδαφιστεί. Ένα σημείο αναφοράς για όλους τους Λευκωσιάτες για σαράντα τόσα χρόνια. Στην αρχή ως Λούνα Παρκ – από τα λίγα όταν δημιουργήθηκε κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 – και μετέπειτα ως μίνι μάρκετ – περίπτερο.
Εδώ και μήνες το «Δρακουμέλ» είχε κατεβάσει ρολά και είχε σταματήσει να εξυπηρετεί τους πελάτες του για πρώτη φορά μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια. Το περίπτερο – Λούνα Παρκ ήταν ιδιοκτησίας του Λεωνίδα και της Μάρω Αρέστη, οι οποίοι τόλμησαν την τότε εποχή να ανοίξουν ένα Λούνα Παρκ σε μια περιοχή η οποία δεν είχε ακόμη αναπτυχθεί.
Το περίπτερο «Δρακουμέλ» λειτουργούσε από το 1985. Αρχικά, ως λούνα παρκ, σε μια εποχή που τα «Στρουμφάκια» ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. Επειδή υπήρχε ήδη άλλο λούνα παρκ με το όνομα «Στρουμφάκια», οι ιδιοκτήτες επέλεξαν το όνομα «Δρακουμέλ», εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα του κακού μάγου της σειράς. Αργότερα, το λούνα παρκ μετατράπηκε σε περίπτερο, διατηρώντας την ίδια ονομασία που πλέον είχε γίνει ευρέως γνωστή.
Το «Δρακουμέλ» αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Λευκωσίας. Η χρυσή του εποχή – από το 1985 όταν δημιουργήθηκε, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’90 – στην περιοχή άρχισαν να γίνονται οδικά αναπτυξιακά έργα που άφησαν το περίπτερο σχεδόν δύο χρόνια εκτός εργασίας.
Θυμάται η κυρία Αρέστη, πως μέχρι να αρχίσουν έργα, το πιο κοντινό μεγάλο κτήριο ήταν αυτό του ιδιωτικού σχολείου του GCS. Στους χώρους του λούνα παρκ, όπως μας ανέφερε, γίνονταν γενέθλια και γάμοι. «Ήταν η ζωή μας όλη, επτά μέρες την εβδομάδα ήμασταν εκεί, το σπίτι δεν μας έβλεπε».
Δραματική μείωση του τζίρου επέφερε η ελευθεροποίηση του ωραρίου των υπεραγορών και αργότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου ο ανταγωνισμός είχε καταστεί «αθέμιτος», όπως μας είπε χαρακτηριστικά.
Σύντομα, στη θέση του περιπτέρου και πρώην σημείου αναφοράς της πρωτεύουσας, που από σήμερα είναι οικόπεδο, θα δημιουργηθεί οικοδομική ανάπτυξη.
Πηγή: philenews.com