Monday, October 28, 2024
Home » Εκδήλωση Δήμου Πάφου για την 28η Οκτωβρίου – Ομιλήτρια η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

Εκδήλωση Δήμου Πάφου για την 28η Οκτωβρίου – Ομιλήτρια η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

0 comments

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία της ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Ευθυμίου στην καθιερωμένη πανδημοτική εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πάφου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή και ώρα 7.00 μ.μ. στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο.

Θέμα της ομιλίας της Καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου θα είναι “Ο Ελληνισμός και ο κόσμος στις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου 1940”.

Στη διάρκεια του Μεσοπολέμου κυριάρχησαν στην Ευρώπη μονοκομματικά απολυταρχικά καθεστώτα. Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, στην οποία, το 1936, εγκαταστάθηκε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, του Ιωάννη Μεταξά. Μετά την ήττα στο μικρασιατικό μέτωπο το 1922, η Ελλάδα γνώρισε περίοδο μεγάλων ζημώσεων, εσωτερικών αναταραχών και ανακατατάξεων. Ωστόσο, το 1940, την ώρα της ιταλικής πρόκλησης, στάθηκε όρθια, υπερήφανη και νικηφόρα, διαψεύδοντας προγνωστικά και εκτιμήσεις.

Ο Δήμος Πάφου προσκαλεί τους πολίτες στην εκδήλωση και τους παροτρύνει να μη χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα ιστορίας και αυτογνωσίας που θα δώσει μια έγκυρη και καταξιωμένη πανεπιστημιακός για ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More