Sunday, October 27, 2024
Home » Σχολή Ξεναγών: Έντονες αντιδράσεις από ΤΕΠΑΚ και φορείς της Πάφου για την ένταξη της στα ΜΙΕΕΚ

Σχολή Ξεναγών: Έντονες αντιδράσεις από ΤΕΠΑΚ και φορείς της Πάφου για την ένταξη της στα ΜΙΕΕΚ

0 comments

Έλλειψη σεβασμού προς το ΤΕΠΑΚ δεικνύει η απόφαση ένταξης της Σχολής Ξεναγών στα ΜΙΕΕΚ αντί στη Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του πανεπιστημίου που λειτουργεί στην Πάφο. Η απόφαση αυτή παράλληλα οδηγεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Ξεναγών σε περιπέτειες και υποβιβάζει το κύρος και τη διεθνή αναγνώριση που απολάμβανε.

Στις σοβαρές αυτές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας του ΤΕΠΑΚ. Ο Δρ. Αντώνης Θεοχάρους που είχε αναλάβει την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στο ΤΕΠΑΚ, κάνει λόγο για ανεδαφική πληροφόρηση που εσκεμμένα δόθηκε προς το Υφυπουργείο Τουρισμού, για λήψη μιας απόφασης που οδήγησε σε κατάρρευση μιας προσπάθειας που καταβάλλεται εδώ και δύο χρόνια από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για να δρομολογηθεί η ένταξη της Σχολής Ξεναγών στην Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού της Σχολής, να πιστοποιηθεί από το ΔΙΠΑΕ και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Ο κ. Θεοχάρους χαρακτηρίζει επίσης εντελώς λανθασμένο το να θεωρείται ότι το ΤΕΠΑΚ δεν μπορεί να προσφέρει διετή πρόγραμμα σπουδών ενώ εντάχθηκε σε αυτό το ΑΞΙΚ. Η επίκληση της δωρεάν παροχής από τα ΜΙΕΕΚ του προγράμματος σπουδών, δεν λαμβάνει σίγουρα υπόψη την ανάγκη πρόσοψης μεγάλου αριθμού διδασκόντων, αλλά και το γεγονός ότι σε αντίθεση με το ΤΕΠΑΚ τα ΜΙΕΕΚ θα έχουν μηδενικές οικονομίες κλίμακος, παρατηρεί. Δεν είναι δωρεάν η παροχή της εκπαίδευσης, αλλά θα την επιφορτίζεται ο Κύπριος και Ευρωπαίος πολίτης σε ποσοστό δυσανάλογο από εκείνο που θα στοίχιζε η προσφορά του προγράμματος στο ΤΕΠΑΚ όπου τα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τις οικονομίες κλίμακας, αναφέρει.

Οι εξελίξεις σχετικά με την Σχολή Ξεναγών προκαλούν ήδη αντιδράσεις και στην Πάφο. Ο Δήμαρχος, Φαίδωνας Φαίδωνος, χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και ανακοίνωσε ότι ήδη προέβη σε σχετικά διαβήματα και αναμένει την επανεξέταση της απόφασης.

Από πλευράς του ο βουλευτής Πάφου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Χρύσανθος Σαββίδης, τόνισε ότι το θέμα της Σχολής Ξεναγών εγγράφηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους και να εξηγήσουν τους λόγους που εντάχθηκε στα ΜΙΕΕΚ.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More