Friday, October 25, 2024
Home » Τζέιμι Ντάιμον – JPMorgan: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

Τζέιμι Ντάιμον – JPMorgan: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

0 comments

Ο επικεφαλής της JPMorgan Chase & Co., Τζέιμι Ντάιμον, συνήθως δίνει έμφαση στη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και στις κινήσεις της Federal Reserve, ωστόσο το βασικό ζήτημα που τον απασχολεί τελευταία είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

Οι οικονομικές προοπτικές “έχουν μηδαμινή σημασία σε σύγκριση με την γεωπολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε την Πέμπτη μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) στην Ουάσιγκτον.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του τη θλίψη του για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή αλλά και την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των αντιπάλων των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

“Μιλούν ξεκάθαρα για τη διάλυση του συστήματος” που τέθηκε σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο Ντάιμον, σύμφωνα με το MarketWatch, προσθέτοντας ότι αυτό το σύστημα ήταν που οδήγησε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης άνευ προηγουμένου.

“Ο κίνδυνος είναι ασυνήθιστος”, ανέφερε ο Ντάιμον, επισημαίνοντας: “Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Ήδη, διεξάγονται μάχες σε πολλές χώρες”.

Ο επικεφαλής της JPMorgan Chase πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ομάδες διαχείρισης κινδύνου στην τράπεζά του έχουν“τρέξει σενάρια που θα σας σοκάρουν”, όσον αφορά τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μιας παγκόσμιας σύγκρουσης που θα βγει εκτός ελέγχου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο διευθύνων σύμβουλος της
JPMorgan Chase & Co. δήλωσε την Πέμπτη ότι η ταχεία ανάπτυξη των πυρηνικών είναι “ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα”, μεγαλύτερος ακόμα και από την κλιματική αλλαγή.

Το σχόλιο του Ντάιμον έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς παρότι οπαδός των Δημοκρατικών, απολαμβάνει σεβασμού και από τα δύο κυρίαρχα πολιτικά κόμματα στις ΗΠΑ – κυρίως από αυτούς που σέβονται τη φιλική προς τις επιχειρήσεις προσέγγισή του αλλά και την πορεία του.

Το όνομά του μάλιστα έχει ακουσθεί κατά καιρούς σε περιπτώσεις εξέτασης υποψηφίων για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών και στα δύο κόμματα, ενώ πρόσφατα έχουν αυξηθεί οι φήμες ότι ο βετεράνος της Wall Street θα είναι σύντομα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση στην καριέρα του, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στο τιμόνι της JPMorgan Chase.

Παρά τους δεσμούς του με τους Δημοκρατικούς, ο πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Τραπεζικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Μάικ Ράουντς δήλωσε στο Politico νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ντάιμον “θα ήταν μια καλή επιλογή” για το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση διακυβέρνησης του Τραμπ.

Οι New York Times ανέφεραν, πάντως, την Τρίτη ότι ο Ντάιμον στηρίζει “ανεπίσημα” την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές που δήλωσαν ότι ο Ντάιμον θα σκεφτόταν να αναλάβει έναν ρόλο σε μια πιθανή κυβέρνηση της Χάρις, ακόμη και το υπουργείο Οικονομικών.

Capital.gr

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More