Wednesday, October 23, 2024
Home » Νέα πλατφόρμα από την Amazon με τιμές Temu και Shein

Νέα πλατφόρμα από την Amazon με τιμές Temu και Shein

0 comments

Ο «γίγαντας» των διαδικτυακών αγορών, ηAmazon, επιβάλλει αυστηρά όρια τιμών στους εμπόρους για τα προϊόντα τους, για μια νέα χαμηλού κόστους πλατφόρμα, σύμφωνα με αναφορά από την The Information. Τα όρια τιμών περιλαμβάνουν$8 για κοσμήματα, $13 για κιθάρες και $20 για καναπέδες, με βάση μηνύματα που η εταιρεία έστειλε στους εμπόρους. Σε πρόσφατα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για μια λίστα 700 αντικειμένων και η Amazon σχεδιάζει να στέλνει τις παραγγελίες απευθείας στους πελάτες των ΗΠΑ από εγκαταστάσεις στη Γκουανγκντόνγκ, Κίνα, χρεώνοντας χαμηλότερα τέλη διεκπεραίωσης στους πωλητές για προϊόντα που πωλούνται μέσω της νέας πλατφόρμας.

Η Amazon διερευνά νέους τρόπους συνεργασίας με τους πωλητές της για να προσφέρει στους πελάτες περισσότερες επιλογές, χαμηλότερες τιμές και μεγαλύτερη ευκολία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για την ανάπτυξη μιας χαμηλού κόστους πλατφόρμας, καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί ιστοσελίδες όπως η Temu και η Shein, οι οποίες έχουν κερδίσει δημοτικότητα χάρη στις εξαιρετικά χαμηλές τιμές τους.

Αν εφαρμοστούν τα όρια τιμών, αυτό θα σηματοδοτήσει μια στροφή στη στρατηγική της Amazon, η οποία στο παρελθόν δεν έθετε αυστηρά όρια στους πωλητές. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο που η εταιρεία παρατηρεί σημάδια αδυναμίας στις λιανικές πωλήσεις της, με τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων της να αυξάνονται μόλις κατά 5% το δεύτερο τρίμηνο, από 7% το πρώτο τρίμηνο.

Η κίνηση της Amazon αντανακλά τη δέσμευσή της να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά, προσελκύοντας καταναλωτές που αναζητούν φθηνότερες επιλογές, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τους πωλητές με χαμηλότερα κόστη διεκπεραίωσης.

Η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1994 από τον Jeff Bezos. Ξεκίνησε ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, οικιακά προϊόντα και ψηφιακό περιεχόμενο. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και άλλες σημαντικές δραστηριότητες, όπως το Amazon Web Services (AWS), μια υπηρεσία cloud computing, καθώς και την πλατφόρμα βίντεο streaming Prime Video. Είναι γνωστή για την πελατοκεντρική προσέγγισή της, την καινοτομία στην τεχνολογία και τη συνεχή επέκτασή της σε νέες αγορές. Σήμερα, η Amazon αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστή σε πολλούς τομείς, από το λιανικό εμπόριο μέχρι την τεχνολογία, ενώ επηρεάζει σημαντικά τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More