Wednesday, October 23, 2024
Home » «Φάκελος» Λόττο: Η περίπτωση ενός μαθηματικού που κέρδισε 14 φορές

«Φάκελος» Λόττο: Η περίπτωση ενός μαθηματικού που κέρδισε 14 φορές

0 comments

ΟΣτέφαν Μαντέλ, Ρουμάνος-Αυστραλός οικονομολόγος, έχει κερδίσειτο Λόττο 14 φορές, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Οι δύο πρώτες νίκες του ήταν στη Ρουμανία, όπου προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για να φύγει με την οικογένειά του από το κομμουνιστικό καθεστώς. Μετά τη μετανάστευσή του στο Ισραήλ και στη συνέχεια στην Αυστραλία,κέρδισε άλλες 12 φορές. Αν και πολλοί νικητές χάνουν γρήγορα τα κέρδη τους λόγω υπερβολικών δαπανών, ο οικονομικός σύμβουλος Ρόμπερτ Παγκλιαρίνι προτείνει στους νικητές να δημιουργήσουν μια «οικονομική ομάδα» που περιλαμβάνει δικηγόρο, λογιστή και χρηματοοικονομικό σύμβουλο για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν σωστά τα χρήματα και να προστατευτούν από ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Η στρατηγική του Μαντέλ, που ήταν νόμιμη τότε, είναι πλέον αδύνατη λόγω νέων νόμων στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο ίδιος χρησιμοποιούσε έναν έξυπνο τύπο για να κερδίσει: πρώτα υπολόγιζε τον συνολικό αριθμό των πιθανών συνδυασμών (για παράδειγμα, 3.838.380 για λοταρίες που απαιτούν 6 αριθμούς από 1 έως 40), στη συνέχεια έψαχνε λοταρίες με τζάκποτ τουλάχιστον τριπλάσιο από αυτόν τον αριθμό. Κατόπιν συγκέντρωνε κεφάλαια από επενδυτές για να αγοράσει κάθε συνδυασμό, εκτύπωνε εκατομμύρια δελτία, τα παρέδιδε σε εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης και, τέλος, κέρδιζε τα χρήματα, επιστρέφοντας μέρος των κερδών στους επενδυτές. Μάλιστα, το 1987, σε μια νίκη 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μαντέλ κράτησε μόλις 97.000 δολάρια για τον εαυτό του.

Όμως, ενώ το σχέδιο δεν ήταν τεχνικά παράνομο, προκάλεσε πολλές υποψίες και ο Μαντέλ και οι επενδυτές ερευνήθηκαν από τη CIA και το FBI. Τελικά απαλλάχθηκαν από κάθε αδίκημα. Σήμερα, ο οικονομολόγος ζει μια ήσυχη ζωή στο Βανουάτου, νησιωτική χώρα στον Ειρηνικό, και απολαμβάνει τα κέρδη του από το Λόττο.

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που πίστευες ότι είναι αλήθεια αλλά ούτε… καν! – Τα κέρατα των Vikings και ο κοντός Ναπολέων

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More