Wednesday, October 23, 2024
Home » Νέα αναβολή στη δίκη Νεκτάριου-Πορφύριου, ζήτησαν χρόνο να απαντήσουν στις βαριές κατηγορίες

Νέα αναβολή στη δίκη Νεκτάριου-Πορφύριου, ζήτησαν χρόνο να απαντήσουν στις βαριές κατηγορίες

0 comments

Αναβλήθηκε η δίκη Νεκτάριου Πορφύριου ενώπιον Κακουργιοδικείου – Ζήτησαν χρόνο για να απαντήσουν στις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης των καθαιρεμένων Αρχιμανδριτών Νεκτάριου και Πορφύριου για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Advertisement

Οι δύο τέως Αρχιμανδρίτες παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ωστόσο μέσω του δικηγόρου τουςζήτησαν χρόνο για να απαντήσουν στις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

  • Μονή Αββακούμ: Νέες κατηγορίες για Νεκτάριο και Πορφύριο. Πήρε αναβολή η δίκη
  • Μονή Αββακούμ: Καταχωρείται υπόθεση στο Κακουργιοδικείο για αδήλωτο 1,1 εκατομμύριο

Η υπεράσπιση των τέως Αρχιμανρδιτών ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό ώστε να απαντήσει σε μεταγενέστερο στάδιο στις κατηγορίες, συνωμοσίας προς καταδολίευση, διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής περιουσίας 196 χιλιάδων ευρώ, κλοπής από αντιπρόσωπο (5 νέες κατηγορίες που προστέθηκαν σε προηγούμενη διαδικασία αφορούν στο συγκεκριμένο αδίκημα), πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστογράφου, κλοπής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδής φορολογική δήλωση και η παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Εξάλλου η υπεράσπιση ανέφερε ότι στην επόμενη δικάσιμο πρόκειται να εγείρει ένσταση επί του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα για την πολλαπλότητα του.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου. Και οι δύο παραμένουν ελεύθεροι με όρους.

Πως έφτασαν στις συλλήψεις Νεκτάριου – Πορφύριου

Υπενθυμίζεται πως στις συλλήψεις των δύο διαδραμάτισε ρόλο η έκθεση του τμήματος φορολογίας που φαίνεται να τους «καίνε».

Τα χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες φαίνεται ότι δεν δικαιολογούνται και δεν δηλώνονταν στο τμήμα φορολογίας. Όπως ακούστηκε ενώπιον δικαστηρίου τα αδήλωτα χρήματα από διάφορες δραστηριότητες στη Μονή ανέρχονται στο 1,133, 000 ευρώ καθώς και οι 807,000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More