Tuesday, October 22, 2024
Home » ΠαΣοΚ: Οι ενισχυμένοι των ανακοινώσεων Ανδρουλάκη -Γκρίνιες κι αντιδράσεις 

ΠαΣοΚ: Οι ενισχυμένοι των ανακοινώσεων Ανδρουλάκη -Γκρίνιες κι αντιδράσεις 

0 comments

Η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO αποτυπώνει ανάγλυφα την αίσθηση που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες στην κοινωνία και χαρίζει χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη. ΤοΠαΣοΚ σε μία ακόμη μέτρηση είναι στη δεύτερη θέση και έχει σταθερά ανοδική τροχιά. Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά με τηΝέα Δημοκρατία μειώνεται σε μονοψήφιο νούμερο και ανέρχεται στις 9,7 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ λαμβάνει 15,3% με τη Νέα Δημοκρατία να είναι στο 25% και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει μόλις 6,5%. Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το ποιο κόμμα μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης το ΠαΣοΚ είναι πρώτο με 21% κι ακολουθούν ελληνική λύση με 6% και ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ με 5%.

Αντιδρά η Κοτζιά – Απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Με τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων να είναι θετικά, τη σύνθεση των νέων οργάνων να χαρακτηρίζεται ως πολυσυλλεκτική και ταυτόχρονα να γίνεται λόγος από ιστορικά στελέχη για «άνοιγμαΑνδρουλάκη» το ΠαΣοΚ ετοιμάζεται να επιταχύνει το βήμα του και να ασκήσει ασφυκτικό μαρκάρισμα στη Νέα Δημοκρατία, το επόμενο διάστημα.

Μοναδική φωνή αντίδρασης η παρέμβασηΧάρηΔούκα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε μέσω συνεργατών του την αντίρρηση του στη σύνθεση του νέου οργάνου, που θα χαράσσει τον σχεδιασμό και την στρατηγική του κόμματος. Σε αυτό το όργανο μεταξύ άλλων μετέχει εκείνος, οΠαύλος Γερούλανος και ηΆννα Διαμαντοπούλου, απουσιάζουν όμως οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, που ήταν επίσης υποψήφιοι και τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις. Δηλωτικό στοιχείο της διαφωνίας του, με αυτή την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αποτελεί το γεγονός πως στην άτυπη ενημέρωση που έλαβαν οι δημοσιογράφοι η πλευρά Δούκα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν σηκώνουν το θέμα. Κρατούν χαμηλά την μπάλα και τονίζουν πως «οι επιλογές του προέδρου διασφαλίζουν την ενότητα και την συστράτευση όλων των δυνάμεων». Ωστόσο, κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος της παράταξης μιλώντας στο ΒΗΜΑ τόνισε πως «ο Δήμαρχος Αθηναίων με αυτή την κίνηση δείχνει τρία πράγματα. Πρώτον πως θέλει να πολώσει, να κρατήσει δυνάμεις μετά την ήττα του και να φανεί στην κοινή γνώμη ως πόλος. Παράλληλα, φαίνεται πως κάνει άνοιγμα στον Μιχάλη Κατρίνη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Ενώ, δείχνει να αισθάνεται ενοχλημένος, καθώς η Ευαγγελία Λιακούλη και ο Απόστολος Πάνας απομακρύνθηκαν από τη θέση τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που τον στήριξε προεκλογικά όσο ελάχιστοι δεν πήρε κάποιο ρόλο. Αντίθετα, αναβαθμίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα νέα πρόσωπα

Ανάμεσα στους ενισχυμένους των ανακοινώσεων είναι σίγουρα τα νέα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά. Κώστας Τσουκαλάς, Λευτέρης Καρχιμάκης, Μυρτώ Σαμαρά, Κατερίνα Σολωμού και Κατερίνα Πλέσια έχουν ένα λόγο να χαμογελούν και μία ευκαιρία να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με ιστορικά στελέχη και να αναδειχθούν πολιτικά. Στους ικανοποιημένους θα είναι και ο Παύλος Γερουλάνος, που έγινε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κρατά το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας που ήθελε και θα μετέχει και στο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο. Αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου που αναλαμβάνει υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού και θα είναι κι εκείνη παρούσα στο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο. Υπάρχει όμως ακόμη ένα πρόσωπο που πρέπει να νιώθει ικανοποίηση και είναι ο βουλευτής Δωδεκανήσων Γιώργος Νικητιάδης, καθώς στη σκιώδη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ κρατά το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης. Ένα τομέα πολιτικής που θα δοθούν μεγάλες μάχες μέσα στη Βουλή.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More