Tuesday, October 22, 2024
Home » Διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα σε σύσκεψη στο Προεδρικό – Εμπλοκή και Φόρου Εισοδήματος

Διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα σε σύσκεψη στο Προεδρικό – Εμπλοκή και Φόρου Εισοδήματος

0 comments

Επιτάχυνση των ερευνών για υποθέσεις που αφορούν διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα, ζήτησε σήμερα σε σύσκεψη στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, ζήτησε από την Αστυνομία να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με τυχόν αναγκαίες προσλήψεις εξειδικευμένου τεχνοκρατικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και η ταχύτερη διεκπεραίωση του ανακριτικού έργου.

Η σύσκεψη έγινε στον απόηχο των συνεχών σκανδάλων που έρχονται στο φως, αλλά και στις φωνές ότι οι λίγες υποθέσεις που διερευνώνται χάνονται στις διαδικασίες και ελάχιστες φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, με τη συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Σάββα Αγγελίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη, της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Ειρήνης Πική, του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη, της προϊσταμένης της ΜΟΚΑΣ κ. Μαρίας Κυρμίζη-Αντωνίου, του Εφόρου Φορολογίας κ. Σωτήρη Μαρκίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπάρξει ο μέγιστος συντονισμός και η επιτάχυνση της διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την Αστυνομία να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με τυχόν αναγκαίες προσλήψεις εξειδικευμένου τεχνοκρατικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και η ταχύτερη διεκπεραίωση του ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, μεταξύ άλλων κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε όπως εμπλακεί περισσότερο ο Φόρος Εισοδήματος σε υποθέσεις προσώπων που ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα, ώστε να υποβάλλονται σε ένα είδος πόθεν έσχες της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More