Tuesday, October 22, 2024
Home » Ενώπιον κακουργιοδικείου, ο 26χρονος συνεργός του ισοβίτη που δραπέτευσε

Ενώπιον κακουργιοδικείου, ο 26χρονος συνεργός του ισοβίτη που δραπέτευσε

0 comments

Αρχίζει σήμερα στο Κακουργιοδικείο Πάφου η δίκη του 26χρονου συνεργού τουισοβίτη που είχε δραπετεύσει κατά την άδεια του ενώ επισκεπτόταν τα Χολέτρια και το πατρικό του.

Ο 26χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, το αδίκημα της παροχής συνδρομής για τη διαφυγή προσώπου που τελούσε υπό νόμιμη κράτηση, καθώς και το αδίκημα της ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές.

Ο 26χρονος τελεί υπό κράτηση από την σύλληψη του, αφού το Δικαστήριο αποφάσισε ότι στη βάση του ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν εκτός των Κεντρικών Φυλακών υπό όρους (parole), απεφάνθη ότι ο κίνδυνος διάπραξης και άλλων αδικημάτων ήταν ορατός λόγω των προηγούμενων καταδίκων του κατηγορούμενου και ότι κατά τα ισχυριζόμενα αδικήματα αυτός βρισκόταν εκτός των φυλακών υπό όρους.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 26χρονου, Ηλίας Σατολιάς, είχε φέρει ένσταση, αναφέροντας στο Δικαστήριο πως ο πελάτης του είναι αθώος μέχρι την απόδειξη της εμπλοκής του στα αδικήματα που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως ο 26χρονος πελάτης του μετέβη στα Χολέτρια για να παραλάβει συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη και όχι τον ίδιο.

Πρόσθεσε πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν δικάζονται σε επίπεδο Επαρχιακού Δικαστηρίου και όχι ενώπιον Κακουργιοδικείου και είχε ζητήσει όπως ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την παραπομπή του στο Κακουργιοδικείου σήμερα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More