Tuesday, October 22, 2024
Home » Η Κύπρος στο στόχαστρο των χάκερς

Η Κύπρος στο στόχαστρο των χάκερς

0 comments

Σειρά επιθέσεων από χάκερς δέχθηκε η Κύπρος τις τελευταίες τρεις μέρες. Όπως διαπιστώθηκε από το είδος των επιθέσεων (ήταν τύπου DDOS – distributed denial of service attack) οι ανεπιτυχείς αυτές επιθέσεις είχαν ως κύριο στόχο να καταστήσουν συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μη προσβάσιμες. Ανάμεσα στους στόχους των χάκερς ήταν και η κυβερνητική ιστοσελίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τον σκοπό τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρεται ότι έγινε προσπάθεια επηρεασμού της διαθεσιμότητας ιστοσελίδων της Κυβέρνησης, που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση επηρεάστηκε μόνο για λίγα λεπτά η κεντρική πύλη gov.cy, αλλά όχι οι επιμέρους ιστοσελίδες της πύλης και καμία άλλη ιστοσελίδα του κράτους ή online υπηρεσία.

Το Υφυπουργείο Έρευνας διαβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες του κράτους παραμένουν σε συνεχή εγρήγορση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την έκτη κατά σειρά κυβερνοεπίθεση, που δέχεται η Κύπρος σε διάστημα τριών ημερών. Προηγουμένως αντιμετωπίστηκαν επιθέσεις στην Hermes Airports, την ΑΗΚ, την Τράπεζα Κύπρου, την CYTA και την εταιρεία υγρών καυσίμων EKO.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, Μαρία Τσιάκκα Ολυμπίου, ανέφερε ότι η προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε ο Οργανισμός «αντιμετωπίστηκε επιτυχώς» και πρόσθεσε ότι η Cyta «είναι σε επαγρύπνηση».

Διαβάστε επίσης: Η Cyta φέρνει την Κύπρο στην εποχή του 50Gbit/s. Εισάγει πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την τεχνολογία 50G-PON που υποστηρίζει τις υπηρεσίες του μέλλοντος για όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και οικιακούς χρήστες.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More