Tuesday, October 22, 2024
Home » Τέλος στο σίριαλ με το εργοστάσιο αλουμινίου

Τέλος στο σίριαλ με το εργοστάσιο αλουμινίου

0 comments

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από την Περιβαλλοντική Αρχή να γνωματεύσει για την αλλαγή χρήσης εργοστασίου παραγωγής δοχείων συσκευασίας από πολυμερικά πλαστικά σε μηχανική διέλασηαλουμινίου και επιφανειακή επεξεργασία μετάλλων στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, έληξε χθες οριστικά με τη θετική γνωμοδότηση που εκδόθηκε.

Είχαν προηγηθεί ενστάσεις κατοίκων, μεμονωμένων και οργανωμένων συνόλων, που εξέφρασαν την ανησυχία τους σε θέματα διαχείρισης των παραγόμενων ροών αποβλήτων, αέριων εκπομπών, καθώς και σε θέματα πυρασφάλειας. Επίσης, υπήρξε η έντονη αντίθεση τους, στην πιθανή αδειοδότηση του εν λόγω έργου, ένεκα του γεγονότος ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από την υφιστάμενη δραστηριότητα στην βιομηχανική ζώνη, η οποία βρίσκεται πλησίον της οικιστικής ζώνης της περιοχής. Ζητήματα που ηγέρθηκαν για τελευταία φορά στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος την περασμένη Τετάρτη. Με βάση τους όρους που έχουν τεθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή, μετά την εξασφάλιση της άδειας οικοδομής, η εταιρεία πρέπει να εξασφαλίσει έγκριση από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) για απόρριψη των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στον σταθμό της Βαθιάς Γωνιάς του ΤΑΥ.

Περαιτέρω, η παραγωγή προϊόντων αλουμινίου κατά την αρχική λειτουργία του προτεινόμενου έργου, να μην υπερβεί τους 2000 τόνους ετησίως, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής αγωγού και τη διασύνδεση του εργοστασίου με το αποχετευτικό δίκτυο του ΕΟΑ Λευκωσίας.

Ο ΕΟΑ Λευκωσίας με επιστολή προς το Τμήμα Περιβάλλοντος, ανάφερε μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει επαρκής μη χρησιμοποιούμενη δυναμικότητα επεξεργασίας στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στην Βαθειά Γωνιά, υποδεικνύοντας το φρεάτιο σύνδεσης και την διαδρομή του αγωγού από το εργοστάσιο της Cadal μέχρι το φρεάτιο απόρριψης.

Τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα που προκύπτουν από την πιο πάνω μονάδα να οδηγούνται στο σταθμό της Βαθιάς Γωνίας για περαιτέρω επεξεργασία, νοουμένου ότι τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιότητας, βάσει της επιστολής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και να μην υπερβαίνουν τα 36 κ.μ. ημερησίως και τα 12000 κ.μ. ετησίως. Ο όρος αυτός ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής αγωγού και της διασύνδεσης του προτεινόμενου εργοστασίου με το δίκτυο αποχέτευσης του ΕΟΑ Λευκωσίας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More