Friday, October 18, 2024
Home » Το 37,67 στις κάρτες ανά αγωνιστική στην Κύπρο και η σύγκριση με τα κορυφαία πρωταθλήματα

Το 37,67 στις κάρτες ανά αγωνιστική στην Κύπρο και η σύγκριση με τα κορυφαία πρωταθλήματα

0 comments

Διανύσαμε έξι στροφές στο νέο πρωτάθλημα και ένα από τα στοιχεία που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ο αριθμός καρτών που έχουν δεχθεί οι κυπριακές ομάδες. Γεγονός που αναδεικνύει την ανταγωνιστική φύση των αγώνων. Με 226 κάρτες (εκ των οποίων 5 κόκκινες), γίνεται αντιληπτό ότι οι διαιτητές βρίσκονται συχνά στη θέση να επιβάλουν πειθαρχικές ποινές για να ελέγξουν τον ρυθμό και την ένταση των παιχνιδιών.

Η ομάδα του Παραλιμνίου βρίσκεται στην κορυφή της «κούρσας» με τις περισσότερες κάρτες, με 22 κίτρινες και μία κόκκινη, κάτι που φανερώνει έναν δυναμικό και μάλλον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού. Η στρατηγική αυτή μπορεί να βοηθά τις ομάδες σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά δημιουργεί επίσης σοβαρούς κινδύνους για την ομάδα, καθώς οι πολλαπλές κάρτες οδηγούν σε αναπόφευκτες τιμωρίες παικτών. Η Ομόνοια 29ης Μαΐου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 20 κάρτες, ενώ η Καρμιώτισσα ακολουθεί με 19. Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ και η Νέα Σαλαμίνα αποτελούν τα «καθαρά» παραδείγματα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, με μόλις 13 κάρτες.

Αν εξετάσουμε τον αριθμό των καρτών που έχουν δεχθεί οι ομάδες στο κυπριακό πρωτάθλημα σε σύγκριση με τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το κυπριακό πρωτάθλημα με 37,67 κάρτες ανά αγωνιστική βρίσκεται κοντά στη Σέριε Α (Ιταλία) και την Μπούντεσλιγκα (Γερμανία). Στη Πρέμιερ Λιγκ (Αγγλία), με 20 ομάδες και 7 αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί, έχουν ήδη δοθεί 359 κάρτες. Δηλαδή, κατά μέσο όρο 51,29 κάρτες ανά αγωνιστική.

Στη Λα Λίγκα (Ισπανία), με επίσης 20 ομάδες και διεξαγωγή εννέα αγωνιστικών, έχουν δοθεί 393 κάρτες, που αντιστοιχούν σε 43,67 ανά αγωνιστική. Στη Σέριε A, με 20 ομάδες και 7 αγωνιστικές, έχουν δοθεί 260 κάρτες, δηλαδή περίπου 37,14, ενώ στην Μπούντεσλιγκα, με 18 ομάδες και 6 αγωνιστικές, έχουν δοθεί 230 κάρτες, που αναλογούν σε 38,33 κάρτες ανά αγωνιστική. Η διαφορά, δηλαδή, στις κάρτες ανά αγωνιστική μεταξύ της Κύπρου και των κορυφαίων πρωταθλημάτων, δεν είναι τόσο μεγάλη.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More