Thursday, October 17, 2024
Home » Artemis 3: Με υπογραφή… Prada οι στολές των αστροναυτών

Artemis 3: Με υπογραφή… Prada οι στολές των αστροναυτών

0 comments

Οι αστροναύτες της αποστολήςArtemis 3 της NASA, η οποία προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2026, θα φορούν στολές που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον διάσημο ιταλικό οίκο μόδας Prada. Η αποστολή αυτή θα στείλει αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης για πρώτη φορά μετά τη λήξη του προγράμματος Απόλλων το 1972. Η αμερικανική εταιρεία Axiom Space, που ανέλαβε τον σχεδιασμό των νέων στολών, ζήτησε τη βοήθεια της Prada για να δημιουργήσει έναν συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής.

Η νέα στολή, κυρίωςλευκή όπως εκείνες του προγράμματος Apollon, περιλαμβάνει μοντέρνες γκρι και κόκκινες λεπτομέρειες που εμπνέονται από το ιστιοφόρο Luna Rossa της Prada, το οποίο είχε συμμετάσχει στον αγώνα Κύπελλο Αμερικής. Αυτή η συνεργασία μεταξύ επιστήμης και μόδας δεν αποσκοπεί μόνο στο να εντυπωσιάσει οπτικά, αλλά και στο να βελτιώσει την άνεση και τη λειτουργικότητα των στολών.

Prada

Οι στολές της Artemis 3 υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις. Κάθε αστροναύτης θα έχει γάντια ραμμένα στα μέτρα του, ενώ οι μπότες θα προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στις ακραίες θερμοκρασίες και τα ανώμαλα σεληνιακά εδάφη. Θα εξασφαλίζεται επίσης η σωστή διατήρηση της εσωτερικής πίεσης, ενώ η προστασία από την ακτινοβολία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, δεδομένων των επικίνδυνων συνθηκών στη Σελήνη. Επιπλέον, οι στολές θα επιτρέπουν την αυτονομία των αστροναυτών για έως και οκτώ ώρες, καθιστώντας τις ιδανικές για μακρές εξερευνήσεις.

Η συνεργασία αυτή μεταξύ της NASA, της Axiom Space και της Prada αποτελεί ένα παράδειγμα της σύγχρονης εποχής, όπου η τεχνολογία και η μόδα συναντώνται για να προσφέρουν πρωτοποριακές λύσεις στο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Πράσινες και πορτοκαλί κουκκίδες στο iPhone – Τι σημαίνουν και πότε να ανησυχήσετε

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More