Wednesday, October 16, 2024
Home » Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τους δύο ηγέτες να γεφυρώσουν το χάσμα και να οικοδομήσουν ξανά την εμπιστοσύνη

Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τους δύο ηγέτες να γεφυρώσουν το χάσμα και να οικοδομήσουν ξανά την εμπιστοσύνη

0 comments

Να οικοδομήσουν ξανά την εμπιστοσύνη και να κάνουν εκείνο το βήμα που οδηγεί στη διευθέτηση του Κυπριακού κάλεσε τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετά τηνάτυπη τριμερή στην Νέα Υόρκη.

Η επίσημη Ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών καταγράφει τα εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας παρέθεσε σήμερα άτυπο δείπνο στον ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ.

Ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε τη δέσμευση της Προσωπικής Απεσταλμένης του για την Κύπρο, κας María Angela Holguín Cuéllar, η οποία του υπέβαλε την τελική της έκθεση τον Ιούλιο. Εξέφρασε τη λύπη του που παρά τις προσπάθειες και τη δέσμευση της προσωπικής απεσταλμένης του με τους δύο ηγέτες, πολιτικούς παράγοντες και την κοινωνία των πολιτών στο νησί, τις εγγυήτριες δυνάμεις και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα, δεν βρέθηκε κοινό έδαφος μεταξύ των ηγετών στην πορεία προς το Κυπριακό ζήτημα.

Ο Γενικός Γραμματέας, ενθάρρυνε τους ηγέτες να εξετάσουν πώς να γεφυρώσουν το χάσμα στις θέσεις τους και να οικοδομήσουν ξανά την εμπιστοσύνη για να επιτρέψουν την κίνηση που οδηγεί σε διευθέτηση.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να έχουν μια άτυπη συνάντηση σε ευρύτερη μορφή στο εγγύς μέλλον, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, για να συζητήσουν την πορεία προς τα εμπρός. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν στην Κύπρο για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν νέες διελεύσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, προς όφελος όλων των Κυπρίων και των μελλοντικών γενεών”.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More