Monday, October 14, 2024
Home » Η αντίδραση της FIFA για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Θα δούμε ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν»

Η αντίδραση της FIFA για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Θα δούμε ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν»

0 comments

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομους τους κανονισμούς της FIFA αναφορικά με τους τερματισμούς συμβολαίων και τις οικονομικές υποχρεώσεις που επιφέρουν στους παίκτες και τους συλλόγους. Με αφορμή την υπόθεση «Ντιαρά», αναγνώρισε τη δυνατότητα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή να αποχωρεί από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, όποτε το επιθυμεί.

Η εν λόγω απόφαση δεν προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία παραμένει ήρεμη, καθώς το Δικαστήριο επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των βασικών αρχών του μεταγραφικού της συστήματος, αμφισβητώντας μόνο δύο παραγράφους των κανονισμών της.

Η FIFA εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση μετά την ετυμηγορία, καθιστώντας σαφές ότι θα εξετάσει την αλλαγή μόνο του άρθρου 17 που αφορά στη λύση των συμβολαίων χωρίς βάσιμη αιτία.

«Πρόκειται να αναπτύξουμε περαιτέρω το κανονιστικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων μερών. Στη FIFA πιστεύουμε ότι η απόφαση για την υπόθεση ”Diarra” αποτελεί ευκαιρία ώστε να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός του κανονιστικού μας πλαισίου, πράγμα που αποτελεί έναν από τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρός μας από το 2016. Θα δούμε ποια συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν από την απόφαση για την υπόθεση ‘Diarra’ και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο άρθρο 17» δήλωσε ο Εμίλιο Σιλβέρο, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More