Monday, October 14, 2024
Home » Η UNIFIL καταγγέλλει ότι ισραηλινά άρματα μάχης κατέστρεψαν την κεντρική είσοδό της

Η UNIFIL καταγγέλλει ότι ισραηλινά άρματα μάχης κατέστρεψαν την κεντρική είσοδό της

0 comments

Κυανόκρακροι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μαχης «εισέβαλλαν με τη βία» σήμερα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ

Ηειρηνευτική δύναμη UNIFIL στο Λίβανο ανακοίνωσε ότι έχει αναφέρει κι άλλες παραβιάσεις των θέσεών των δυνάμεών της στη χώρα, από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που περιγράφεται ως η δια της βίας σημερινή εισβολή ισραηλινών αρμάτων μάχης στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεών της.

Advertisement

Κυανόκρακροι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μαχης «εισέβαλλαν με τη βία» σήμερα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, όπου Ισραήλ και Χεζμπολάχ βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο.

«Περίπου στις 4:30 π.μ., την ώρα που ειρηνευτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε καταφύγια, δύο άρματα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν την κεντρική πύλη και εισέβαλαν στη βλαση με τη βία», παραμένοντας εκεί «γύρω στα 45 λεπτά», τόνισε η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Δύο ώρες αργότερα, πρόσθεσε, «πυρά δημιούργησαν καπνό» που προκάλεσαν «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα».

Advertisement

Εντωμεταξύ, ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα τους κατοίκους σε άλλα 21 χωριά του Λιβάνου να εγκαταλείψουν περιοχές που βρίσκονται βορείως του ποταμού Αουάλι στις νότιες περιοχές του Λιβάνου, καθώς κλιμακώνονται οι επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More