Sunday, October 13, 2024
Home » Τριμερής: Θα πρέπει να αποφασίσει ο Γκουτέρες τα επόμενα βήματα

Τριμερής: Θα πρέπει να αποφασίσει ο Γκουτέρες τα επόμενα βήματα

0 comments

Η κοινή εκτίμηση που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας είναι πως, από τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να καλέσει τους δύο ηγέτες να πάνε ξανά στη Νέα Υόρκη σημαίνει ότι έχει πρόθεση να επανεκκινήσει τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Το μείζον ερώτημα που δεν θα μπορεί να απαντηθεί, πριν από την προσεχή Τετάρτη, είναι το τι θα κάνει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας στη βάση και του άτυπου εγγράφου που ετοίμασε και η προσωπική του απεσταλμένη. Το έγγραφο αυτό, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, βρίσκεται στα χέρια του Αντόνιο Γκουτέρες και μόνο ο ίδιος το έχει διαβάσει. Ακόμα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με τη Λευκωσία, δεν έχουν λάβει γνώση του εγγράφου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο Αντόνιο Γκουτέρες πως θα βγάλει το Κυπριακό από μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος το οδήγησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More