Sunday, October 13, 2024
Home » Κεραυνός για Great Sea Interconnector : Θα ξεπεράσει τα 2 δισ.

Κεραυνός για Great Sea Interconnector : Θα ξεπεράσει τα 2 δισ.

0 comments

Ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός επισήμανε με νόημα, μιλώντας χθες στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ότι ο προϋπολογισμός της χώρας είναι περίπου 10 δισ. ευρώ και το προϋπολογιζόμενο κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι δύο δισ.

Και πιστεύω, είπε, πως θα στοιχίσει περισσότερα, όπως συνέβη και με άλλες ηλεκτρικές διασυνδέσεις.

Υπό αυτά τα δεδομένα, είπε ο κ. Κεραυνός, η συμμετοχή της χώρας στην επένδυση αυτή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά. Είπε ότι θα πρέπει να γίνουν και να αξιολογηθούν μελέτες για τη βιωσιμότητα του έργου και τις βασικές οικονομικές παραμέτρους του, πριν ληφθεί οριστική απόφαση για συμμετοχή ή όχι του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα υλοποίησης.

Ο κ. Κεραυνός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον δανεισμό που θα γίνει από τον φορέα υλοποίησης για τη χρηματοδότηση του έργου. Είπε πως ο δανεισμός αυτός θα είναι ίσως πέραν του ενός δισεκατομμυρίου και θα επιβαρύνει τους μετόχους στον Great Sea Interconnector. Πρέπει, υπέδειξε, να ξέρουμε από πριν τους όρους της παραχώρησης ενός τέτοιου δανείου, το επιτόκιο, αλλά και το αν θα ζητηθούν εγγυήσεις αποπληρωμής του, από το κράτος.

Στην ίδια εκπομπή, ο Μάκης Κεραυνός τόνισε πως είναι μεγάλη η ευθύνη του υπουργού Οικονομικών για την αξιολόγηση της κατάστασης πριν ληφθεί η απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ερωτηθείς για τη θέση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) επί του αιτήματος του ΑΔΜΗΕ για παραχώρηση χαμηλότοκου δανείου, ο υπουργός απάντησε ότι αναμένεται σύντομα η τοποθέτηση της τράπεζας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More