Saturday, October 12, 2024
Home » Πιστοποίηση για το Μητρώο Διαδικτυακών Ονομάτων .cy

Πιστοποίηση για το Μητρώο Διαδικτυακών Ονομάτων .cy

0 comments

Το Μητρώο Διαδικτυακών Ονομάτων .cy έχει πρόσφατα πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO/IEC 27001:2013. Η πιστοποίηση αυτή απονεμήθηκε από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης.

Μέσω της διαδικασίας της σχετικής πιστοποίησης το Μητρώο Διαδικτυακών Ονομάτων .cy δημιούργησε ένα σύνολο προτύπων υψηλού επιπέδου για την ασφαλή διαχείριση των πληροφοριών. Προς επίτευξη αυτών, το Μητρώο Ονομάτων .cy σχεδίασε και εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS), το οποίο διασφαλίζει τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας κάθε υπηρεσίας που παρέχει.

Η σχετική πιστοποίηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://nic.cy/iso-iec-270012013-standard/, όπου επίσης βρίσκονται όλες οι πληροφορίες και η διαδικασία εγγραφής διαδικτυακών ονομάτων.

Διαβάστε επίσης: eID: Κρατική επιχορήγηση για διάθεση 100.000 Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων σε Κύπριους

Σχετικά

Το «Μητρώο Ονομάτων .cy» του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ο επίσημος διαχειριστής για όλα τα Διαδικτυακά Ονόματα με κατάληξη «.cy» και λειτουργεί ως ο φορέας που παρέχει σχετικές υπηρεσίες. Διορίζεται από τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με σκοπό την Εκχώρηση Άδειας Χρήσης και Διαχείριση των Διαδικτυακών ονομάτων με κατάληξη «.cy». Ο διαχειριστής οφείλει κατά την αξιολόγηση για εκχώρηση άδειας χρήσης να ακολουθεί όλους τους κανόνες και κανονισμούς της εκάστοτε Ρυθμιστικής Απόφασης που εκδίδεται από το Ρυθμιστή.

Το «Μητρώο Ονομάτων .cy» διατηρεί βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα εκχωρημένα διαδικτυακά ονόματα με κατάληξη «.cy», με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, το «Μητρώο Ονομάτων .cy» διαχειρίζεται και το τεχνικό μέρος αφού αποτελεί τον μοναδικό υπεύθυνο για τη διαχείριση των εξυπηρετητών ονομάτων και των αρχείων ζώνης (zone files) που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των διαδικτυακών ονομάτων.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More