Friday, October 11, 2024
Home » Οι ΗΠΑ προς απόφαση για διάσπαση της Google

Οι ΗΠΑ προς απόφαση για διάσπαση της Google

0 comments

Η Google αντιμετωπίζει την απειλή υποχρεωτικής διάσπασης, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το πώς να αντιμετωπίσει το μονοπώλιό της στη διαδικτυακή αναζήτηση.

Σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δηλώνει ότι θα μπορούσε να αναζητήσει “δομικά ένδικα μέσα” όπως αναγκαστικές πωλήσεις προϊόντων – για να αποτρέψει την Google από το να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, το λειτουργικό σύστημα Android και το κατάστημα εφαρμογών Google Play για να κυριαρχεί με αθέμιτα μέσα στην αγορά της διαδικτυακής αναζήτησης. Ωστόσο, άλλες, λιγότερο ριζοσπαστικές, επιλογές εξετάζονται επίσης.

Παρουσιάζοντας τη θέση του, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

“Η αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Google είχε ως αποτέλεσμα αλληλένδετες και ολέθριες βλάβες που παρουσιάζουν πρωτοφανή πολυπλοκότητα σε ένα άκρως εξελισσόμενο σύνολο αγορών.

Αυτές οι αγορές είναι απαραίτητες για τη ζωή όλων των Αμερικανών, είτε ως άτομα είτε ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, και η σημασία της αποτελεσματικής απελευθέρωσης αυτών των αγορών και της αποκατάστασης του ανταγωνισμού είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας”.

Το “προτεινόμενο πλαίσιο επανόρθωσης” του Υπουργείου Δικαιοσύνης έρχεται έναν μήνα αφότου Αμερικανός δικαστής έκρινε ότι η Google παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της χώρας και δημιούργησε ένα παράνομο μονοπώλιο. Η υπόθεση επικεντρώθηκε στη χρήση αποκλειστικών συμφωνιών από την Google με κατασκευαστές συσκευών όπως η Apple και η Samsung, στις οποίες πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια για να βεβαιωθεί ότι το προϊόν της θα αποτελεί η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα και τα tablet τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τα δικαστήρια πρέπει να αντιμετωπίσουν την παράνομη συμπεριφορά της Google αντιστρέφοντας τα αποτελέσματά της στα μερίδια της αγοράς διαδικτυακής αναζήτησης, έτσι ώστε οι ανταγωνιστές της να μπορούν να ανταγωνίζονται με εκείνη για πελάτες σε δίκαιη βάση.

Η δικογραφία αναφέρει:

“Η πλήρης αποκατάσταση αυτών των βλαβών απαιτεί όχι μόνο τον τερματισμό του ελέγχου της διανομής από την Google σήμερα, αλλά και τη διασφάλιση ότι η Google δεν θα μπορεί να ελέγξει τη διανομή των μεριδίων αγοράς αύριο.

Σε αυτό το στάδιο, οι ενάγοντες “εξετάζουν” μόνο συμπεριφορικά και δομικά ένδικα μέσα – που σε νομική γλώσσα ισοδυναμεί με διάσπαση του τεχνολογικού κολοσσού.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τον δυνητικό περιορισμό της Google από τη χρήση συμβάσεων και “μονοπωλιακών κερδών” για τον έλεγχο των καναλιών διανομής και των προϊόντων που σχετίζονται με την αναζήτηση. Ή, η Google θα μπορούσε να αναγκαστεί να μοιραστεί τα δεδομένα αναζήτησης των χρηστών με τους ανταγωνιστές της.

Οι ενάγοντες θέλουν επίσης τα ένδικα μέσα να είναι στραμμένα στο μέλλον. Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον περιορισμό της Google από τη χρήση των αποτελεσμάτων αναζήτησης για την εκπαίδευση νέων μοντέλων και προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως σημειώνουν;

“Η ικανότητα της Google να εκμεταλλεύεται τη μονοπωλιακή της δύναμη για να τροφοδοτεί χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα αναδυόμενο εμπόδιο στον ανταγωνισμό και κινδυνεύει να εδραιώσει περαιτέρω την κυριαρχία της Google”.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να καταθέσει μια πιο λεπτομερή πρόταση στο δικαστήριο έως τις 20 Νοεμβρίου, αναφέρει το Reuters, ενώ η Google θα έχει την ευκαιρία να προτείνει τις δικές της λύσεις έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Reuters/Forbes

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More