Wednesday, October 9, 2024
Home » Ξενοδοχεία: Έδωσε πρόταση και ζήτησε απαντήσεις έως τις 21 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εργασίας

Ξενοδοχεία: Έδωσε πρόταση και ζήτησε απαντήσεις έως τις 21 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εργασίας

0 comments

Στην υποβολή μεσολαβητικής πρότασης για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία προχώρησε αργά το απόγευμα ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου ζητώντας τις τοποθετήσεις της εργοδοτικής και της συνδικαλιστικής πλευράς μέχρι την Δευτέρα 21 του μήνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά μεσολαβητική πρόταση που υποβάλλεται για ανανέωση της σύμβασης στον κλάδο καθώς η προηγούμενη που υποβλήθηκε τον Αύγουστο από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας απορρίφθηκε από πλευράς συντεχνιών. Η απόρριψη προκάλεσε με τη σειρά της την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας προκειμένου να αποφευχθεί η εργατική κρίση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ο μεσολαβητικός ρόλος του Υπουργού κορυφώθηκε χθες με την υποβολή – ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων – μεσολαβητικής πρότασης η οποία θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από τα συλλογικά όργανα των δύο πλευρών, ήτοι των συντεχνιών ξενοδοχυπαλλήλων της ΣΕΚ και της ΠΕΟ και των ξενοδοχειακών συνδέσμων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε την πρόταση που υπέβαλε δίκαιη και ισορροπημένη ώστε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα να μπορεί να γίνει εκατέρωθεν αποδεκτή.

«Αναμένω τις τελικές απαντήσεις των κοινωνικών εταίρων του κλάδου εντός των επόμενων ημερών με χρονικό ορόσημο την 21η Οκτωβρίου 2024 ώστε να διαπιστωθεί εάν καταλήγουμε σε συμφωνία ή σε αδιέξοδο», είπε μετά την υποβολή της πρότασης στις δύο πλευρές συμπληρώνοντας: «Επισημαίνω ότι είναι απαραίτητη η επίδειξη από όλους της υπευθυνότητας που τους αναλογεί, για την διαφύλαξη της ομαλότητας και της σταθερότητας μέσα από την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης, με ορίζοντα μακράς πνοής, μέχρι το τέλος του 2027».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει αυξήσεις που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με αυτές που έγιναν δεκτές στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία, για την οποία υπήρξε και πάλι μεσολάβηση του Υπουργού Εργασίας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More