Tuesday, October 8, 2024
Home » Ubisoft: Επιβεβαιώθηκε το ενδεχόμενο εξαγοράς από την Tencent

Ubisoft: Επιβεβαιώθηκε το ενδεχόμενο εξαγοράς από την Tencent

0 comments

Η Ubisoft, το γνωστό στούντιο πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως τα Assassin’s Creed και Star Wars Outlaws, επιβεβαίωσε τις φήμες για μια πιθανή εξαγορά, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως “τακτικά αναθεωρεί όλες τις στρατηγικές της επιλογές προς όφελος των μετόχων της”. Αυτή η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε αναφορές που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και υποστήριζαν ότι η Ubisoft βρίσκεται σε συζητήσεις με την κινεζική τεχνολογική εταιρεία Tencent σχετικά με μια ενδεχόμενη εξαγορά. Οι συζητήσεις φέρονται να στοχεύουν στη σταθεροποίηση της Ubisoft, καθώς η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πτώση στην αξία της μετοχής της το τελευταίο διάστημα.

Μια από τις προτάσεις που συζητούνται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Ubisoft και Tencent για να καταστεί η Ubisoft ιδιωτική εταιρεία. Ωστόσο, οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση. Σε δήλωσή της στο Eurogamer, η Ubisoft ανέφερε ότι θα ενημερώνει την αγορά όποτε κρίνεται αναγκαίο, αλλά προς το παρόν το κύριο ενδιαφέρον της είναι η εκτέλεση της στρατηγικής της, η οποία επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς: τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου και τις εμπειρίες βασισμένες σε Games as a Service (GaaS).

Ubisoft

Η οικονομική πίεση στην Ubisoft εντάθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν η μετοχή της εταιρείας υπέστη περαιτέρω πτώση μετά την ανακοίνωση καθυστέρησης για την κυκλοφορία του επερχόμενουAssassin’s Creed Shadows. Το παιχνίδι, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024, μετατέθηκε γιατον Φεβρουάριο του 2025. Αυτή η καθυστέρηση αποδίδεται στις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις τουStar Wars Outlaws, το οποίο αν και κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου, μόλις πρόσφατα ξεπέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου πωλήσεων.

Η απογοητευτική απόδοση του Star Wars Outlaws αποτέλεσε αιτία προβληματισμού για την Ubisoft, καθώς το παιχνίδι θεωρήθηκε ως ένας σημαντικός τίτλος για την αναστροφή της τάσης μείωσης πωλήσεων. Παράλληλα, οι επενδυτές της εταιρείας φαίνεται να είναι επίσης δυσαρεστημένοι με τη στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση. Ένας επενδυτής, συγκεκριμένα ο Juraj Krupa από τη Σλοβακική επενδυτική εταιρεία AJ Investments and Partners, εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή προς την Ubisoft. Στην επιστολή αυτή, κατηγόρησε τη διοίκηση της Ubisoft, που ελέγχεται από την οικογένεια Guillemot, για κακή διαχείριση και υποστήριξε ότι η εταιρεία είναι “βαθιά υποτιμημένη”. Ο Krupa κάλεσε επίσης την εταιρεία να ιδιωτικοποιηθεί, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τη βοηθήσει να ανακτήσει την αξία της και να επανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More