Tuesday, October 8, 2024
Home » «Πλήρως αφοσιωμένες» οι ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ, λέει ο Μπάιντεν

«Πλήρως αφοσιωμένες» οι ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ, λέει ο Μπάιντεν

0 comments

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια στη Χαμάς, το Ιράν και άλλους λέει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τονίζοντας πως οι ΗΠΑ παραμένουν «πλήρως αφοσιωμένες» στην ασφάλεια του Ισραήλ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τη Δευτέρα, στην επέτειο των επιθέσεων της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «πλήρως αφοσιωμένες» στην ασφάλεια του Ισραήλ και ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια στη Χαμάς, το Ιράν και άλλους.

Advertisement

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Ένα χρόνο μετά, η Αντιπρόεδρος (Καμάλα) Χάρις και εγώ παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην ασφάλεια του εβραϊκού λαού, στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπάρχει», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δήλωση για την πρώτη επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. από τη Χαμάς.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμη ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν επίσης μια μαύρη μέρα για τους Παλαιστίνιους, προσθέτοντας ότι πάρα πολλοί άμαχοι έχουν υποφέρει σε ένα χρόνο συγκρούσεων.

«Πιστεύω ότι η ιστορία θα θυμάται επίσης την 7η Οκτωβρίου ως μια μαύρη μέρα για τον παλαιστινιακό λαό λόγω της σύγκρουσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εκείνη την ημέρα», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωση. «Πολλοί άμαχοι έχουν υποφέρει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια αυτού του έτους των συγκρούσεων», σημείωσε.

Η Χάρις καταδικάζει τη «φρίκη» της 7ης Οκτωβρίου, δηλώνοντας «συντετριμμένη» για τη Γάζα

Η Κάμαλα Χάρις, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, καταδίκασε τη Δευτέρα την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023, με αφορμή τον ένα χρόνο από την επέτειο αυτή.

«Αυτό που έκανε η Χαμάς εκείνη την ημέρα ήταν καθαρό κακό – ήταν βάναυσο και αρρωστημένο», είπε η Χάρις σε δήλωση.

«Είμαι συντετριμμένη για το μέγεθος του θανάτου και της καταστροφής στη Γάζα τον περασμένο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ «αλλάζει την πραγματικότητα ασφάλειας» στην περιοχή

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ αλλάζει την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή για να διασφαλίσει ότι μια επίθεση όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί.

“Αλλάζουμε την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή μας για χάρη των παιδιών μας, για χάρη του μέλλοντός μας, για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη την 7η Οκτωβρίου δεν θα ξανασυμβεί. Ποτέ ξανά”, είπε ο Νετανιάχου σε ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το γραφείο του.

Το Ισραήλ λέει ότι διεξάγει «εκτεταμένες» επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αεροπορία του εξαπολύει εκτεταμένες επιδρομές σε όλο τον νότιο Λίβανο με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ, ανήμερα της επετείου των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η IAF (αεροπορία) πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή εκτεταμένες επιδρομές σε τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Επιπλέον, είπε ότι ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τον Λίβανο, στον δεύτερο θάνατο που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, καθώς ο στρατός στοχεύει θέσεις της Χεζμπολάχ κατά μήκος των βόρειων συνόρων της.

«Ο αρχιλοχίας Αβίβ Μαγκέν… έπεσε κατά τη διάρκεια μάχης στα σύνορα του Λιβάνου», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, χωρίς να διευκρινίσει πότε αυτός σκοτώθηκε.

Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου λέει ότι η ισραηλινή επίθεση σκότωσε 10 πυροσβέστες

Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε τη Δευτέρα σε ισραηλινό χτύπημα στον νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν 10 πυροσβέστες.

«Ένα ισραηλινό χτύπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε στόχο ένα τοπικό πυροσβεστικό κέντρο στο Baraasheet όπου βρίσκονταν 10 μέλη της πολιτικής άμυνας», δήλωσε ο δημοτικός υπάλληλος Ρέντα Ασούρ.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε τη «δολοφονία 10 πυροσβεστών» που «βρίσκονταν στο κτίριο έτοιμοι να βγουν σε αποστολές διάσωσης», προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των ερειπίων συνεχίζονται.

Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει σε 115 τον αριθμό των διασωστών που σκοτώθηκαν σε ένα χρόνο από την έναρξη των διασυνοριακών πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More