Monday, October 7, 2024
Home » Στα ύψη ο «τζίρος» από τα περιστατικά απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Στα ύψη ο «τζίρος» από τα περιστατικά απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο

0 comments

Νέα μελέτη της Juniper Research αποκαλύπτει ότι η αξία της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα αυξηθεί και θα ανέλθει το 2024 στα 44 δισ. δολάρια. Όπως εκτιμάται, οι ηλεκτρονικές απάτες εκτιμάται θα συνεχίσουν να απασχολούν έντονα τον χώρο του e-commerce και τα επόμενα χρόνια, καθώς με ορίζοντα το 2029, η αξία τους θα αυξηθεί σε 107 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 141%.

Η εν λόγω μελέτη που φέρει τον τίτλο «Global Merchant Fraud Prevention Market 2024-2029» διαπίστωσε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη τροφοδοτεί την πολυπλοκότητα των επιθέσεων σε όλο το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τη χρήση deepfakes, που δημιουργούνται με χρήση AI για την καταπολέμηση των συστημάτων επαλήθευσης, να αποτελεί βασική απειλή.

Αυτή η απειλή, σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα επίπεδα “φιλικής απάτης”, όπου η απάτη διαπράττεται από τον ίδιο τον πελάτη, όπως η απάτη επιστροφής χρημάτων, απειλεί ολοένα και περισσότερο την κερδοφορία των εμπόρων, που δραστηριοποιούνται στις online πωλήσεις.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από ψηφιακούς απατεώνες απειλεί – όλο και πιο συχνά – την ομαλή ροή των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Οι αναλυτές εξηγούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους απατεώνες να παραμένουν μπροστά από τα μέτρα ασφαλείας και να διαπράττουν εξελιγμένες επιθέσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η AIδιευκολύνει τις επιθέσεις υψηλότερης ποιότητας

Δημιουργώντας αξιόπιστα μηνύματα και μεγάλο αριθμό συνθετικών ταυτοτήτων, η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τις επιθέσεις υψηλότερης ποιότητας με πρωτοφανή συχνότητα. Αυτές οι τεχνολογίες είναι επίσης εξαιρετικά επεκτάσιμες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους απατεώνες να αυτοματοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις επιθέσεις τους και να κατακλύζουν τα συστήματα πρόληψης, που βασίζονται σε κανόνες.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας της έκθεσης Thomas Wilson εξηγεί: “Οι έμποροι ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να επιδιώξουν να ενσωματώσουν συστήματα πρόληψης απάτης, που προσφέρουν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, για τον γρήγορο εντοπισμό των αναδυόμενων τακτικών. Αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στις ανεπτυγμένες αγορές, όπου οι μεγαλύτεροι έμποροι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν στόχος απάτης, όπως ο έλεγχος κλεμμένων πιστωτικών καρτών”.

Οι έμποροι χρησιμοποιούν αυτές τις ίδιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουν τα αναδυόμενα μοτίβα απάτης και να αντιδράσουν σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έμποροι πρέπει να εργαστούν για να ενσωματώσουν τη βιομετρική ταυτότητα στις διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς για περαιτέρω ασφάλεια των συναλλαγών.

Όπως αναφέρει καταληκτικά η έρευνα της Juniper Research, “Χρησιμοποιώντας μεθόδους, όπως ο έλεγχος της ταυτότητας με βιομετρικά χαρακτηριστικά, οι έμποροι θα μπορούν να προστατεύουν την επιχείρηση και τους πελάτες τους από ολοένα και πιο εξελιγμένες απόπειρες απάτης μέσω τεχνητής νοημοσύνης”.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More