Tuesday, October 8, 2024
Home » Στην Κύπρο οι ηγέτες των διαχειριστών HR της Ευρώπης – Σαρωτικές αλλαγές στην εργασία

Στην Κύπρο οι ηγέτες των διαχειριστών HR της Ευρώπης – Σαρωτικές αλλαγές στην εργασία

0 comments

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (CyHRMA) είναι μεν ένας από τους σχετικά μικρούς συνδέσμους στον European Association for People Management, ωστόσο η έντονη δράση του, εντός και εκτός συνόρων, τράβηξε την προσοχή του ευρωπαϊκού δικτύου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά από αρκετή προσπάθεια, να κερδίσει τη διοργάνωση της εκδήλωσης «The Future of Work and Wellbeing», που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, στη Λάρνακα, στις 11 Οκτωβρίου.

Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Κύπριους επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους του HR από περισσότερες από 35 χώρες.

Η Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.), η Βίκυ Χαραλάμπους, EAPM Cyprus Delegate/Μέλος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.) και η Έλλη Ματσούκα, μέλος του ΔΣ του European Association for People Management (EAPM), μίλησαν στον «Φ» για την επικείμενη εκδήλωση, καθώς και για τη σημασία της για τον σύνδεσμο, αλλά και τον κλάδο ευρύτερα.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/ PHILENEWS/EN.PHILENEWS.COM

Η εξασφάλιση της διοργάνωσης

Σε ποιες ενέργειες προέβη ο Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (CyHRMA) ώστε να πετύχει τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Κύπρο για τους επαγγελματίες του κλάδου ανθρώπινου δυναμικού, με τη συνεργασία του European Association for People Management (EAPM) και του World Federation of People Management Associations (WFPMA);

Έλλη Ματσούκα, Μέλος του ΔΣ του European Association for People Management (EAPM)

Η Έλλη Ματσούκα, Μέλος του ΔΣ του European Association for People Management (EAPM) αναφέρει:

Ο CYHRMA είναι μέλος του EAPM από το 2000, τα τελευταία όμως 3 έτη, με την εκλογή μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΑΡΜ, η ενεργή συμμετοχή μας έχει εντατικοποιηθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εύκολη η διεκδίκηση της διοργάνωσης, για δυο κυρίως λόγους. Η εν λόγω διοργάνωση είναι υψίστης σημασίας για τον EAPM και γι’ αυτό μετέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του, σε ετήσια βάση. Ενημερωτικά να πούμε ότι το ΕΑΡΜ αποτελείται από 36 συνδέσμους – μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους επαγγελματίες του τομέα HR σε χώρες της ευρύτερης Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, μια φορά τον χρόνο πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των 35 χωρών-μελών, όπου γίνεται ο απολογισμός του προηγούμενου έτους, λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις και ανταλλάσσονται απόψεις και εμπειρίες σε σχέση με την πρόοδο του επαγγέλματος.

Μέσα από μια εκλογική διαδικασία, τα μέλη ψηφίζουν κάθε φορά τη χώρα-μέλος που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Πέρσι διεκδικήσαμε για 2η φορά τη διοργάνωση και καταφέραμε να την κερδίσουμε.

Ο δεύτερος λόγος που αυτή η επιτυχία δεν ήταν εύκολη, είναι το ότι ο CyHRMA αποτελεί έναν από τους σχετικά μικρούς συνδέσμους στο δίκτυο της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, το σημαντικό έργο του CyHRMA και η ουσιαστική εμπλοκή μας στο διεθνές δίκτυο του τομέα HR ήταν καθοριστικά για την επιτυχία.

Πόσο σημαντική θεωρείται για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (CyHRMA) η συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς επίσης για τους επαγγελματίες του κλάδου, την αγορά εργασίας και την οικονομία ευρύτερα; Ποια οφέλη αναμένετε να αποκομίσει η χώρα;

Βίκυ Χαραλάμπους, EAPM Cyprus Delegate/Μέλος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.)

Η κ. Βίκυ Χαραλάμπους, EAPM Cyprus Delegate/Μέλος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.) αναφέρει:

Η εκδήλωση προσφέρει στους Κύπριους επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού μια μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους του HR από περισσότερες από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (EAPM) και μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (WFPMA).

Οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε συζητήσεις για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες που εργάζονται στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της εργασίας.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούν διεθνείς επαφές, να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και να συζητηθούν κοινές ανησυχίες για το μέλλον της εργασίας, προωθώντας τη συνεργασία και την καινοτομία στον τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η παρουσία Πισσαρίδη

Η παρουσία του Νομπελίστα Καθηγητή Χριστόφορου Πισσαρίδη αναμένεται να προσδώσει ιδιαίτερη σημασία και δυναμική στην όλη εκδήλωση. Τι θα αναπτύξει ο Καθηγητής και τι αναμένεται να αποκομίσουν οι παρευρισκόμενοι από την ομιλία του;

Η Έλλη Ματσούκα, Μέλος του ΔΣ του European Association for People Management (EAPM) αναφέρει:

Η παρουσία του Νομπελίστα Καθηγητή μάς τιμά ιδιαίτερα, καθώς με το πολυετές και σπουδαίο έργο του έχει σίγουρα πολλά να μοιραστεί με τους παρευρισκομένους. Τα τελευταια έτη, μέσω της θέσης του ως Συμπροέδρου στο Institute for the Future of Work, στο Λονδίνο, έχει παράξει σημαντικό έργο για την κατανόηση και διασφάλιση των συνθηκών που απαιτούνται για τη δημιουργία καλής εργασίας και ευημερίας για τους εργαζομένους, στο πλαίσιο της τεχνολογικής εξέλιξης και αυτοματοποίησης.

Στην εκδήλωση θα αναπτύξει τις επιπτώσεις της αυτοματοποίησης στην εργασία και την ευημερία των εργαζομένων, καθώς και πώς αυτές διαφοροποιούνται στη βάση των κοινωνικο-δημογραφικών ομάδων και γεωγραφικών παραγόντων.

Θα μοιραστεί μαζί μας ευρήματα από τη μελέτη του και οι παρευρισκομένοι θα έχουν την ευκαιρία να του υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα.

Ποια άλλα θέματα θα σας απασχολήσουν;

Η κ. Βίκυ Χαραλάμπους, EAPM Cyprus Delegate/Μέλος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.) αναφέρει:

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα θέματα, όπως ο αντίκτυπος της αυτοματοποίησης, της ψηφιοποίησης και των υβριδικών μοντέλων εργασίας στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και στη σημασία της ευημερίας των εργαζομένων στον εξελισσόμενο κόσμο της εργασίας.

Οι συζητήσεις θα εξερευνήσουν τις παγκόσμιες τάσεις στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, βέλτιστες πρακτικές για τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων και πώς τα άτομα που διατηρούν ηγετικές θέσεις στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού μπορούν να καθοδηγήσουν τους οργανισμούς τους μέσα από αυτές τις αλλαγές. Βασικοί ομιλητές/τριες είναι ο ΚαθηγητήςSir Christopher Pissarides, Νομπελίστας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία για το πώς οι αλλαγές στην αγορά εργασίας αναδιαμορφώνουν τη φύση της εργασίας, με έμφαση στην ευημερία των εργαζομένων.

Θα συμμετάσχει επίσης ένα ξεχωριστό πάνελ, που περιλαμβάνει την κα. Berna Öztınaz, Πρόεδρο του European Association for People Management (EAPM), τον κ. Anthony Ariganello, Πρόεδρο του World Federation of People Management Associations (WFPMA), και τον κ. Βαλεντίνο Πολυκάρπου, Γενικό Διευθυντή της Wargaming και πρόεδρο του TechIsland. Θα ηγηθούν συζητήσεων για την ηγεσία στο HR, τις παγκόσμιες τάσεις για το μέλλον της εργασίας και πώς οι επαγγελματίες στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού μπορούν να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς για να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για το εργατικό δυναμικό.

Αυτή τη στιγμή, ως επαγγελματίες του κλάδου, ποιες διαβλέπετε να είναι οι τάσεις στην αγορά εργασίας και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού;

Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.)

Η κ. Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.) αναφέρει:

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας που φαίνεται να δημιουργούνται ή να εντατικοποιούνται περιλαμβάνουν:

  • Τον ‘πόλεμο των ταλέντων’, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση ατόμων με εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις.
  • Διαμόρφωση αρκετών επαγγελμάτων, λόγω των αυξανόμενων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.
  • Αύξηση του χάσματος μεταξύ του προσωπικού με εξειδικευμένες δεξιότητες και προσωπικού το οποίο είναι πιο ευάλωτο στις τεχνολογικές αναβαθμίσεις λόγω περιορισμένων δεξιοτήτων.
  • Ενδυνάμωση της ευελιξίας τόσο για εργαζομένους, όσο και στις μορφές εργοδότησης, με αυξανόμενα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών και προσωπικού μερικής απασχόλησης.

Η διαχείριση ταλέντων (προσέλκυση, ανάπτυξη και δέσμευση τους) παραμένει σημαντική προτεραιότητα για τους Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού (έρευνα της Gartner, καταδεικνύει πως 70% των Διευθυντών ΑΔ δηλώνουν πως η διαχείριση ταλέντων είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα τους).

Τάση για μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία

Πώς θα χαρακτηρίζατε την κυπριακή αγορά εργασίας, ποια προβλήματα εντοπίζετε και τι θα προτρέπατε εργαζόμενους και εργοδότες;

Η κ. Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.) αναφέρει:

Η αγορά εργασίας στην Κύπρο, παρόλο που δεν είναι ομοιογενής, αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις και θέματα με τις υπόλοιπες χώρες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που περιλαμβάνουν τις συνεχείς αλλαγές στο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον και την τεχνολογία, τις ανάγκες σε ανθρώπους με εξειδικευμένες δεξιότητες, το αυξανόμενο κόστος ζωής που επηρεάζει τις απολαβές του προσωπικού και η τάση για μεγαλύτερη ευελιξία και ικανοποίηση από την εργασία.

Για αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι σημαντικό οργανισμοί και προσωπικό να αποδεχτούν τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα, καθώς επίσης να επενδύσουν στην ανάπτυξη μελλοντικών δεξιοτήτων και ηγετικών ικανοτήτων.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More