Sunday, October 6, 2024
Home » Αποχή η Κύπρος, ανησυχία για αντίποινα από Κίνα

Αποχή η Κύπρος, ανησυχία για αντίποινα από Κίνα

0 comments

Η πρόταση της Κομισιόν για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα έλαβε το πράσινο φως των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δέκα χώρες ψήφισαν υπέρ μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία. Κατά ψήφισαν Γερμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία. Άλλες 12 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Κύπρος, αλλά και η Ισπανία απείχαν της ψηφοφορίας. Απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία 15 κρατών μελών για να μην εφαρμοστεί η πρόταση.

Επομένως, ο εμπορικός πόλεμος της ΕΕ με την Κίνα τώρα αρχίζει. Η Κομισιόν πλέον είναι σε θέση να επιβάλει δασμούς έως και 35,3% σε ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για τα αντίποινα. Ομάδα ευρωβουλευτών (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Ανανεώστε την Ευρώπη) με επιστολή στην Πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτρέπουν για διπλωματικό και τεχνικό διάλογο για την εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων. Και αυτό γιατί ανησυχούν ότι θα επιβληθεί από την Κίνα υψηλός δασμός στα οινοπνευματώδη προϊόντα, στο χοιρινό κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Α.Ν.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More