Friday, October 4, 2024
Home » Τα μεταχειρισμένα smartphones κερδίζουν συνεχώς έδαφος

Τα μεταχειρισμένα smartphones κερδίζουν συνεχώς έδαφος

0 comments

Σύμφωνα με στοιχεία του νέου Worldwide Quarterly Used Device Tracker, που κυκλοφόρησε η IDC, η αξία των μεταχειρισμένων smartphones, που διατέθηκαν, παγκοσμίως, ξεπέρασε τα $72,9 δισ., και είναι αυξημένη κατά 12,4% σε ετήσια βάση. Επίσης, περισσότερα από 195 εκατ. μεταχειρισμένα smartphones, συμπεριλαμβανομένων των επίσημα ανακαινισμένων, πωλήθηκαν στην παγκόσμια αγορά το 2023, σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε σύγκριση με το 2022.

Η αγορά μεταχειρισμένων smartphones αναμένεται να φτάσει τα 257 εκατ. μονάδες το 2028 με πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,7%. Η δε αξία των πωλήσεων προβλέπεται να δει παρόμοια ανάπτυξη με CAGR 5,5%. Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών για τις πωλήσεις καινούριων smartphones κάνει λόγο για CAGR περί το 2,8% για την περίοδο πρόβλεψης 2023-2028.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό report της η IDC, «Η ανάπτυξη της δευτερεύουσας αγοράς smartphone συνεχίζει να ξεπερνά την αγορά νέων συσκευών, καθώς ο όγκος και η ποιότητα του μεταχειρισμένου και ανακαινισμένου αποθέματος στα κανάλια βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ νέοι παίκτες συνεχίζουν να εισέρχονται στην αγορά σε πολλές περιοχές, με στόχο να αποσπάσουν έναν σημαντικό κομμάτι αυτής της πίτας, καθώς οι πωλήσεις νέων συσκευών δείχνουν να αργούν να επιστρέψουν στα προ της πανδημίας επίπεδα».

Ποιοι «παίκτες» κυριαρχούν στην αγορά των μεταχειρισμένων smartphones

Όσον αφορά τους βασικούς παίκτες της αγοράς, η Apple και η Samsung συνεχίζουν να κυριαρχούν στην κατηγορία των μεταχειρισμένων smartphones, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 64% της παγκόσμιας αγοράς. «Καθώς η αγορά μεταχειρισμένων συσκευών ωριμάζει και γίνεται πιο κινητική και άλλα brands και μοντέλα με χαμηλότερες τιμές αναμένεται να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο», σχολιάζει η IDC.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα trade in προγράμματα συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη βιομηχανία των μεταχειρισμένων, αλλά αποτελούν μόνο ένα μέρος του συνολικού χρησιμοποιημένου αποθέματος.

Όπως επισημαίνει η IDC, «Το γεγονός ότι όλες οι χρησιμοποιημένες συσκευές πρέπει να υποστούν επεξεργασία – ορισμένες, μάλιστα, απαιτούν περισσότερη παρέμβαση από άλλες – κάνει αυτήν την αγορά να κλίνει προς συσκευές υψηλότερης τιμής και πιο καθιερωμένες μάρκες».

Διαβάστε επίσης: Ποιές αλλαγές έρχονται στη φόρτιση των Κινητών Τηλεφώνων

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More