Friday, October 4, 2024
Home » Οι περιουσίες των υποψήφιων αντιπροέδρων Βανς και Γουόλς

Οι περιουσίες των υποψήφιων αντιπροέδρων Βανς και Γουόλς

0 comments

Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι συνήθως επιλέγονται για να ικανοποιήσουν το κόμμα, να μεταφέρουν το μήνυμα του προεδρικού υποψηφίου ή να απευθύνουν έκκληση σε κάποια βασική εκλογική περιφέρεια.

Με άλλα λόγια, συνήθως δεν επιλέγονται για τα χρήματα πουφέρνουν στην καμπάνια (παρά την επιλογή της Nicole Shanahan από τον RFK Jr). Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να μάθετε για έναν υποψήφιο από το πόσα χρήματα έχει κερδίσει και πώς τα έχει καταφέρει.

Τόσο ο Τζέι Ντι Βανς όσο και ο Τιμ Γουόλς μεγάλωσαν σε οικογένειες εργατικής τάξης στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, εντάχθηκαν στον στρατό ως έφηβοι και αργότερα πήραν πτυχία κοινωνικών επιστημών από κρατικά σχολεία. Αλλά οι επαγγελματικές τους επιλογές στη συνέχεια έκαναν τους δρόμους τους να αποκλίνουν.

Ο Βανς πήγε στη Νομική Σχολή του Γέιλ, έγραψε ένα βιβλίο μπεστ σέλερ – “Hillbilly Elegy” – για την σκληρή ανατροφή του και έγινε επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, κάτι που τον βοήθησε να συγκεντρώσει εκατομμύρια. Στη συνέχεια κέρδισε μια έδρα στη Γερουσία το 2022 και, σε ηλικία 39 ετών, επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γουόλς, από την άλλη πλευρά, έγινε δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο, αποσύρθηκε από το στρατό και έθεσε υποψηφιότητα για το Κογκρέσο στον απόηχο του πολέμου στο Ιράκ στον οποίο είχε πολεμήσει ο Βανς. Στη συνέχεια έγινε κυβερνήτης της Μινεσότα, κερδίζοντας μια δεύτερη θητεία πριν τον επιλέξει η Kamala Harris ως αντιπρόεδρό της. Σήμερα, ουσιαστικά “κολυμπάει” στις συντάξεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βανς είναι πολύ πλουσιότερος από τον Γουόλς. Όμως, καθώς το δίδυμο ετοιμάζεται για το debate στο Μανχάταν, ακολουθεί μια αντικειμενική σύγκριση του τρόπου με τον οποίο οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι τοποθετούνται οικονομικά, με βάση τις εκτιμήσεις και τις αναφορές του Forbes.

Καθαρή αξία:

Βανς: 10 εκατομμύρια δολάρια

Γουόλς: Λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια

Τόσο ο Βανς όσο και ο Γουόλς είναι λιγότερο πλούσιοι από τα πιθανά μελλοντικά αφεντικά τους: Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αξία 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων – που τον προσγειώνει ξανά στη λίστα Forbes 400 με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής φέτος – και η Καμάλα Χάρις έχει καθαρή περιουσία 7 εκατομμύρια δολάρια.

Ηλικία:

Βανς: 40

Γουόλς: 60

Ενώ ο Γουόλς ο οποίος γίνεται 60 ετών στις 20 Οκτωβρίου είναι περίπου στην ίδια ηλικία με την Καμάλα Χάρις, ο Βανς έχει λίγο περισσότερα από τα μισά από τα 78 χρόνια του Donald Trump. Εάν εκλεγούν, ο Τραμπ και ο Βανς θα είχαν τη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου στην ιστορία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Ακίνητα:

Βανς: 4 εκατομμύρια δολάρια

Γουόλς: $0

Ο Βανς έχει τρία σπίτια στο Οχάιο, στη Βιρτζίνια και στην Ουάσιγκτον. Μόνο ένα, το σπίτι στην Ουάσινγκτον, έχει ιστορικό χρέους που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ο Γουόλς, από την άλλη πλευρά, πούλησε τη μακροχρόνια κατοικία του στο Mankato το 2019 όταν έγινε κυβερνήτης, εξόφλησε το στεγαστικό του δάνειο και μετακόμισε στο εκτελεστικό μέγαρο της πολιτείας, που ανήκει σε φορολογούμενους της Μινεσότα.

Συντάξεις:

Βανς: 13.000 $

Γουόλς: $900.000-$1,1 εκατομμύρια

Ο Βανς και η σύζυγός του, Γκουέν, ως επί μακρόν υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, έχουν τουλάχιστον τέσσερις συντάξεις που αποτελούν ουσιαστικά ολόκληρη την καθαρή τους περιουσία. Η πιο πολύτιμη είναι σχεδόν σίγουρα η ομοσπονδιακή σύνταξη του Τιμ, η οποία εκτιμά το Forbes ανέρχεται στα 475.000 δολάρια, χάρη στον συνδυασμό της θητείας του στο Κογκρέσο και της στρατιωτικής του θητείας. Ο Βανς, μετά από μια καριέρα σε μεγάλο βαθμό στον ιδιωτικό τομέα, έχει επίσης ομοσπονδιακή σύνταξη, αλλά αξίζει πολύ λιγότερο επειδή έχει εκλεγεί για λιγότερο από δύο χρόνια.

Ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού και άλλα:

Βανς: Μέσος όρος 6,9 εκατομμύρια δολάρια

Γουόλς: Μέσος όρος $180.000

Το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής θέσης του Βανς προέρχεται από τις επενδύσεις του από την εποχή του ως διαχειριστής κεφαλαίων. Λίγο μετά τη νομική σχολή, μετακόμισε στην Καλιφόρνια και εντάχθηκε στη Mithril, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο της Paypal Peter Thiel (ο οποίος αργότερα χρηματοδότησε τη θητεία του Βανς στη Γερουσία).

Μόλις λίγα χρόνια αργότερα, όμως, ο Βανς επέστρεψε στο Οχάιο, βοηθώντας τον δισεκατομμυριούχο της AOL, Στιβ Κέις, να επενδύσει στην κεντρική Αμερική πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, τη Ναρύα (ένα όνομα, όπως το Μίθριλ, προέρχεται από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”).

Σήμερα, εξακολουθεί να έχει κάποια μερίδια στα χαρτοφυλάκια των παλαιών εργοδοτών του, στο χρηματιστήριο και στα ETF χρυσού και ακόμη και πάνω από 100.000 $ σε Bitcoin.

Ο Γουόλς, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να έχει πολλά στις αγορές, εκτός από έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης τύπου 401(k) ως κυβερνήτης.

Τρέχουσα θέση και μισθός:

Βανς: Γερουσιαστής από το Οχάιο (από το 2023), 174.000 $

Γουόλς: Κυβερνήτης της Μινεσότα (από το 2019), 127.629 $

Και οι δύο άνδρες θα λάμβαναν αύξηση αν εκλεγούν στην αντιπροεδρία – ο δεύτερος στην εξουσία του αρχηγού αμείβεται περίπου 235.000 δολάρια ετησίως. Ο μισθός του Γουόλς ως κυβερνήτης είναι ο 14ος χαμηλότερος στη χώρα.(Ο κυβερνήτης του Μέιν βγάζει μόνο 70.000 δολάρια, το χαμηλότερο από κάθε πολιτεία).

Έσοδα 2023:

Βανς: 325.000 $ + μισθός συζύγου

Γουόλς: Περίπου $300.000 συνολικά

Εκτός από τον μισθό του στη Γερουσία, ο Βανς ανέφερε τουλάχιστον 150.000 $ σε επενδύσεις και άλλα εισοδήματα το 2023. Αυτό περιλαμβάνει εισόδημα από την πώληση της συμμετοχής του στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων του, Narya, μεταξύ 100.000 και 1.000.000 $. Η σύζυγός του, Usha, κέρδισε μισθό από τη δικηγορική εταιρεία D.C. Munger Tolles & Olsen, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένη να αποκαλύψει το ποσό. Αποχώρησε από την εταιρεία μετά την επιλογή του JD ως Αντιπρόεδρος. Οι Γουόλς, εν τω μεταξύ, κέρδισαν 135.000 δολάρια σε συνταξιοδοτικό εισόδημα, 50.000 δολάρια από τη μερική απασχόληση της Γκουέν στο Πανεπιστήμιο Augsburg στη Μινεάπολη και τον μισθό του διοικητή του Τιμ, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις τους του 2023.

Βιβλία:

Βανς: 1

Γουόλς: 0

Τα απομνημονεύματα του Βανς “Hillbilly Elegy” τον έκαναν μια εθνικά γνωστή φιγούρα, κερδίζοντας τον σεβασμό —και τα αιτήματα για συνεντεύξεις— από τα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρηματικές ελίτ, εναντίον των οποίων τώρα συχνά διαφωνεί. Πούλησε 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα σε έντυπη μορφή, σύμφωνα με στοιχεία από την Circana Bookscan, μια υπηρεσία παρακολούθησης του κλάδου.

Καριέρα πριν από την πολιτική:

Vance: Πεζοναύτης, συγγραφέας, επιχειρηματίας κεφαλαίου

Γουόλς: Έφεδρος εθνοφρουράς Στρατού, δάσκαλος

Και οι δύο άνδρες επιτέθηκαν στις προηγούμενες σταδιοδρομίες του άλλου: ο Βανς αμφισβήτησε τη στρατιωτική θητεία του Γουόλς ενώ ο Γουόλς ισχυρίστηκε ότι τα απομνημονεύματα του Βανς συκοφαντούν τις μικρές πόλεις της Αμερικής.

Σταδιοδρομία συζύγου:

Ούσα Βανς: δικηγόρος

Γκουέν Γουόλς δάσκαλος, διευθύντρια κολεγίου

Και οι δύο άνδρες γνώρισαν τις συζύγους τους σε σχολεία—οι Γουόλς και οι δύο δίδασκαν στο ίδιο δημόσιο σχολείο της Νεμπράσκα, ενώ οι Βανς γνωρίστηκαν ως φοιτητές στη Νομική Σχολή του Γέιλ. Οι Γουόλς έχουν δύο παιδιά. οι Βανς έχουν τρία.

Forbes

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise