Friday, October 4, 2024
Home » Επιδοτήσεις για προώθηση κυκλικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα

Επιδοτήσεις για προώθηση κυκλικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα

0 comments

To Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τονΚυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), ανακοίνωσε την προκήρυξη της Παρέμβασης 4.5.2 «Υποδομές για προώθηση κυκλικής οικονομίας και άλλων περιβαλλοντικών υποδομών στον πρωτογενή τομέα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η Παρέμβαση 4.5.2 καλύπτει υποδομές που σχετίζονται με την αξιοποίηση φυτικών υπολειμμάτων και κλαδεμάτων, καθώς και την αύξηση της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον πρωτογενή τομέα.

Η προκήρυξη διαχωρίζεται σε δύο δράσεις: Δράση Α – «Υποδομές διαχείρισης φυτικών υπολειμμάτων και κλαδεμάτων» και Δράση Β – «Υποδομές για αξιοποίηση ΑΠΕ για σκοπούς άντλησης νερού».

Δικαιούχοι της Παρέμβασης για τη Δράση Α είναι αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις κοινότητες υψηλού κινδύνου για πρόκληση δασικών πυρκαγιών του Τμήματος Δασών και αναπτυξιακές εταιρείες που είναι εγκεκριμένες από το Τμήμα Γεωργίας. Δικαιούχοι για τη Δράση Β είναι αρδευτικά τμήματα / αρδευτικοί σύνδεσμοι και αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (συμπλέγματα κοινοτήτων ή Δήμοι ή μεμονωμένες κοινότητες).

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το Εγχειρίδιο Εφαρμογής – Ενημέρωση Αιτητών από την ιστοσελίδα του ΚΟΑΠ και την ιστοσελίδα τουΣτρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ.

Η αίτηση συμμετοχής θα υποβάλλεται στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΑΠ, Μιχαήλ Κουτσόφτα 20, 2000 Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22557701 (Δέσποινα Αρχιμανδρίτου) και 26822658 (Αντζελίνα Χριστοδούλου).

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise