Thursday, October 3, 2024
Home » Πόσο στοιχίζει στην Apple το iPhone 16 Pro Max; Τεράστια η “ψαλίδα” κόστους – τιμής πώλησης

Πόσο στοιχίζει στην Apple το iPhone 16 Pro Max; Τεράστια η “ψαλίδα” κόστους – τιμής πώλησης

0 comments

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση κόστους παραγωγής (Bill of Materials – BOM) για το iPhone 16 Pro Max, η συσκευή κοστίζει στην Apple περίπου 485 δολάρια για να κατασκευαστεί, σύμφωνα με έρευνα της TD Cowen. Αυτό το ποσό είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το κόστος παραγωγής του προηγούμενου iPhone 15 Pro Max, που ανέρχεται στα 453 δολάρια. Παρά την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, όπως η μεγαλύτερη οθόνη 6,9 ιντσών, η μεγαλύτερη μπαταρία, ο νέος επεξεργαστής A18 Pro και η κάμερα Tetraprism, το κόστος δεν έχει αυξηθεί δραματικά.

iPhone 16 Pro Max

Ταπιο ακριβά εξαρτήματα του iPhone 16 Pro Max περιλαμβάνουν την αναβαθμισμένη οθόνη και το σύστημα κάμερας Tetraprism, τα οποία κοστίζουν λίγο περισσότερο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα εξαρτήματα του προηγούμενου μοντέλου. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία μνήμης LPDDR5X, η αποθηκευτική μνήμη και το τσιπ έχουν ανεβάσει το συνολικό κόστος. Ωστόσο, η προσθήκη του νέου Camera Control button, το οποίο είναι ευαίσθητο στην πίεση, δεν φαίνεται να αυξάνει σημαντικά το κόστος, αφού υπολογίζεται ότι όλα τα κουμπιά της συσκευής κοστίζουν μόλις 19 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple επιτυγχάνει ένα εντυπωσιακό μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 60% από την πώληση του iPhone 16 Pro Max, καθώς η τελική τιμή λιανικής είναι πολλαπλάσια του κόστους παραγωγής. Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει δηλώσει ότι τα εκτιμώμενα κόστη παραγωγής είναι χαμηλότερα από τα πραγματικά, οι αναλύσεις του BOM δίνουν μια ενδεικτική εικόνα της διαφοράς μεταξύ κόστους και τελικής τιμής πώλησης, τονίζοντας το σημαντικό περιθώριο κέρδους της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Top10: Οι συσκευές που έφεραν την «επανάσταση» στην κατηγορία των κινητών

digitallife.com.cy

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise