Wednesday, October 2, 2024
Home » «Ξεμπούκωσε» στην Σλοβακία και έκανε σεφτέ στο φετινό Champions League η Σίτι!

«Ξεμπούκωσε» στην Σλοβακία και έκανε σεφτέ στο φετινό Champions League η Σίτι!

0 comments

Την πρώτη της νίκη στη League Phase του Champions League πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (01/10) η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Σλοβακία και το «Tehelne pole», επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μετά τα μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων – μία ήττα και τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς – η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή και κυριαρχική εμφάνιση, με αποτέλεσμα να φτιάξει την ψυχολογία της ενόψει συνέχειας.

Μάλιστα, μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, η Σίτι έφτασε τα 25 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χωρίς να δεχθεί ήττα (17 νίκες, 8 ισοπαλίες), με την τελευταία απώλεια να ήταν εκείνη στις 5 Μαΐου του 2022, στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης (3-1 παρ.)!

Με τη νίκη αυτή, οι «πολίτες» έφτασαν τους 4 βαθμούς (είχε προηγηθεί η «λευκή» ισοπαλία με την Ίντερ), ανεβαίνοντας προσωρινά στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ίδια ώρα όπου η Σλόβαν, για την οποία αγωνίστηκαν βασικοί ο Βλάντιμιρ Βάις και ο Έλληνας χαφ, Κυριάκος Σαββίδης, παρέμεινε χαμηλά χωρίς βαθμό (είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα με 5-1 από τη Σέλτικ).

Με ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών παικτών, ο αγγλικός σύλλογος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να επιβληθεί πλήρως της αντιπάλου του από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ενδεικτικό είναι πως η κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο… σταμάτησε στο 77% για τους «σίτιζενς», οι οποίοι και είχαν 14 τελικές προσπάθειες. Μόλις στο 8ο λεπτό, οι πρωταθλητές Αγγλίας άνοιξαν το σκορ με ένα δυνατό βολέ του Γκιντογκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα, και πάλι από τη δεξιά πλευρά όπου αγωνιζόταν ο Ντοκού, η Σίτι διπλασίασε τα τέρματά της με το υπέροχο φαλτσαριστό συρτό σουτ του Φόντεν στην κάτω δεξιά γωνία του Τάκατς, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο από το πρώτο κιόλας τέταρτο του αγώνα. Στο 17′, ο κίπερ των γηπεδούχων σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Χάαλαντ, ενώ στο 24′, το τρομερό σουτ του Ντοκού σταμάτησε στη συμβολή των δοκών. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Γκιντογκάν στο 39ο λεπτό, με τον Γερμανό να στοπάρει ωραία την μπάλα και να βλέπει στη συνέχεια την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να μην ρίχνει «στροφές» και να φτάνει σε ακόμα περισσότερα γκολ. αρχή έγινε στο 53ο λεπτό, όταν ο Λούις έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Χάαλαντ, ο οποίος αφού πρώτα «άδειασε» τον Τάκατς, σκόραρε το εντέκατο φετινό του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3! Λίγο αργότερα, ο Νορβηγός παραχώρησε τη θέση του στον ΜακΆτι, ο οποίος και έμελλε να γράψει το 4-0 στο 74′ με δυνατό σουτ από τη μεγάλη περιοχή, έπειτα από την όμορφη ασίστ του Φόντεν.

Στον εναπομείναντα χρόνο, η Μάντσεστερ Σίτι έψαξε ακόμα ένα γκολ, τόσο με τον Στόουνς στο 83′ και το 89′, όσο και με τους Γκιντογκάν στο 87′ και τον ΜακΆτι στο 90+1′, χωρίς ωστόσο να έρθει ποτέ το πέμπτο τέρμα.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες του αγώνα:
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βάις): Τάκατς, Μπλάκμαν, Κάσια, Μπάιριτς, Βίμερ, Σαββίδης, Ιγκνατένκο (63′ Σζόκε), Τόλιτς (78′ Πάουτσεκ), Βάις (63′ Ζούμπερου), Μπαρσεγκιάν, Στρέλετς (78′ Μαρτσέλι).
Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Λούις, Ακάντζι (60′ Ντίαζ), Στόουνς, Γκβάρντιολ (78′ Γουόκερ), Νούνιες, Γκιντογκάν, Σαβίνιο, Φόντεν (78′ Γκρίλις), Ντοκού, Χάαλαντ (60′ ΜακΆτι).

Πηγή: Goal News

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise