Wednesday, October 2, 2024
Home » Disney Epic Mickey: Rebrushed Review

Disney Epic Mickey: Rebrushed Review

0 comments

Το πάλαι ποτέ αγαπημένο Epic Mickey είναι ένα video game που κυκλοφόρησε το 2010 στο Nintendo Wii από την Disney Interactive Studios και αναπτύχθηκε από την Junction Point Studios υπό την καθοδήγηση του Warren Spector. Αν ανήκετε στην ομάδα όσων έχουν παίξει προ δεκαετίας το παιχνίδι, σίγουρα θα μπήκατε στον πειρασμό να θυμηθείτε τα παλιά, παίζοντας το ολοκαίνουριο remaster Disney Epic Mickey: Rebrushed, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αν πάλι δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται, ο κόσμος της Disney πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Εμείς, ως μεγάλοι fans του κλασικού cult 3D platformer, φυσικά, και πειραματιστήκαμε με το Rebrushed. Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουμε και μαζί!

Υπόθεση

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, στο παιχνίδι ο Mickey Mouse βρίσκει τον εαυτό του να ανακαλύπτει έναν μυστηριώδη κόσμο που ονομάζεται Wasteland. Αυτός ο παράλληλος κόσμος είναι γεμάτος ξεχασμένους χαρακτήρες της Disney και αντικείμενα που έχουν πέσει σε λήθη. Το Wasteland είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας και της φθοράς: εδώ ζουν οι χαρακτήρες που δεν είναι πια δημοφιλείς και τα αντικείμενα που έχουν ξεχαστεί. Η περιπέτεια του Mickey ξεκινά όταν συναντά τον Mad Doctor, έναν παράξενο μάγο που χρησιμοποιεί μαγικά στοιχεία για να ελέγξει τον Wasteland.

Ο Mad Doctor προχωρά σε δημιουργίες από τα υπολείμματα αυτών των ξεχασμένων χαρακτήρων και προσπαθεί να ελέγξει τον κόσμο τους. Σε μια στιγμή απροσεξίας, ο Mickey όμως καταστρέφει την ισορροπία του Wasteland και οι χαρακτήρες που ζουν εκεί είναι θυμωμένοι μαζί του. Έτσι αναλαμβάνει την ευθύνη να διορθώσει το λάθος του.

Gameplay

Το Disney Epic Mickey: Rebrushed είναι ένα 3D platformer που συνδυάζει κλασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού με καινοτόμες ιδέες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους παίκτες. Υπάρχουν επίσης 2D mini-levels που αναπαριστούν κλασικές Disney στιγμές. Παρά τις προσδοκίες, δεν υπάρχουν νέες ικανότητες για τον Mickey ή επαναστατικές αλλαγές στο gameplay. Ο Mickey Mouse αναλαμβάνει τον ρόλο του ήρωα σε έναν σκοτεινό και μαγευτικό κόσμο, όπου το χρώμα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής. Με τη χρήση ενός μαγικού πινέλου, μπορεί να ζωγραφίζει και να διαγράφει στοιχεία από το περιβάλλον του, επηρεάζοντας δραστικά την ατμόσφαιρα και τη διάταξη του κόσμου γύρω του.

Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού περιλαμβάνουν το άλμα, το διπλό άλμα, το swinging και πολλές άλλες κινήσεις που είναι χαρακτηριστικές του είδους. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν τον κόσμο του Wasteland με ευκολία και ευχάριστο τρόπο, χωρίς την ανάγκη για πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες σε δύσκολα άλματα. Κάθε level είναι γεμάτο γρίφους που απαιτούν τη χρήση του πινέλου, επιτρέποντας στους παίκτες να αποκαλύψουν μυστικά, κρυφά περάσματα και collectibles που ξεκλειδώνουν “καλούδια”. Αυτή η διάσταση του gameplay προσφέρει προκλήσεις που ικανοποιούν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους παίκτες.

Η μετάβαση από πίστα σε πίστα συνοδεύεται από όμορφα cinematics που παραπέμπουν στα αγαπημένα καρτούν της Disney, προσθέτοντας στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Ένας ενδιαφέρον μηχανισμός μάχης επιτρέπει στους εχθρούς να γίνονται φίλοι του Mickey, προσφέροντας βοήθεια στις περιπέτειές του. Το Disney Epic Mickey: Rebrushed διαπρέπει στους γρίφους με τη χρήση του πινέλου, διασφαλίζοντας ότι η εμπειρία είναι αναζωογονητική και γεμάτη ανακαλύψεις.

Γραφικά & ήχος

Αυτή είναι η κατηγορία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε κάθε remaster, αφού η ιστορία και το gameplay σε γενικές γραμμές είναι οικεία σε κάποιον που είχε προηγούμενη επαφή με το παιχνίδι. Εδώ, αυτό που θα λέγαμε είναι ότι πρόκειται για ένα “τίμιο” remaster που αξίζει τα… λεφτά του, καθώς περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το παλιό, χωρίς ωστόσο, να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό! Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιλογές “quality” ή “performance” έχουμε ένα video game που παραμένει σταθερό στην απόδοσή του.

Η ηχητική επένδυση του παιχνιδιού είναι ένα από τα θετικά που θα μποορύσαμε να αναφέρουμε. Το Disney Epic Mickey: Rebrushed πλαισιώνεται από ατμοσφαιρική μουσική και ηχητικά εφέ που μας ταξιδεύουν στις ταινίες της Disney. Θα βοηθούσε αν στα cut scenes υπήρχε voice acting, γιατί η αλήθεια είναι ότι τα αισθανθήκαμε κάπως… μισά.

Σε γενικές γραμμές…

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι το Disney Epic Mickey: Rebrushed αποτελεί μια ευχάριστη 3D platform περιπέτεια είτε είστε fans της Disney είτε όχι. Ωστόσο, μπορούμε να παρατηρήσουμε σε κάποιες περιπτώσεις τα σημάδια που άφησε ο χρόνος στο παιχνίδι, χαρακτηρίζοντάς το ελαφρώς παρωχημένο. Αν επενδύσετε μόνο στο main story, θα χρειαστείτε περίπου 17 ώρες για να το τερματίσετε. Αν θέλετε να ανακαλύψετε όλα του τα μυστικά, υπολογίστε πάνω κάτω 26 ώρες. Το Rebrushed προσφέρει μια ευχάριστη και ήρεμη εμπειρία, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα προκλητικό ή καινοτόμο. Στο σύνολό του, το παιχνίδι διακρίνεται για το δημιουργικό του πνεύμα και την ανατρεπτική του προσέγγιση στο είδος των platformers.

Ανάπτυξη: Purple Lamp

Έκδοση: THQ Nordic

Διάθεση: AVE

The Good

  1. Ευχάριστη ατμόσφαιρα
  2. Ικανοποιητικό challenge
  3. Απευθύνεται σε παίκτες κάθε ηλικίας

The Bad

  1. Ένα καλό παιχνίδι, που δεν προσφέρει κάτι καινούριο

digitallife.com.cy

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise