Tuesday, October 1, 2024
Home » ΒΙΝΤΕΟ: Φεύγουν από τον Λίβανο με γιοτ έχοντας ως προορισμό την Κύπρο. «Είδα τα παιδιά μου να τρέμουν»

ΒΙΝΤΕΟ: Φεύγουν από τον Λίβανο με γιοτ έχοντας ως προορισμό την Κύπρο. «Είδα τα παιδιά μου να τρέμουν»

0 comments

Οικογένειες φεύγουν από το Λίβανο με γιοτ με προορισμό την Κύπρο – Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρουν – «Είδα τα παιδιά μου να τρέμουν» – Πόσα κοστίζει ένα εισιτήριο

Ο εφιάλτης του πολέμου εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή και σήμερα περισσότερο από ποτέ ο κίνδυνος γενίκευσης του είναι πολύ ορατός. Το Ισραήλ αψηφώντας τις εκκλήσεις της διεθνής κοινότητας για εκεχειρία έκανε το επόμενο βήμα και προχώρησε σε χερσαίες επιδρομές στο νότιο Λίβανο. Την ίδια στιγμή Χεζμπολάχ και Ιράν δηλώνουν ετοιμότητα να απαντήσουν.

Advertisement

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο φόβος μεταξύ των άμαχων θέριευσε. Οι δυτικές χώρες κάνουν έκκληση στους πολίτες τους, που διαμένουν στις εμπόλεμες περιοχές, να τις εγκαταλείψουν πριν να είναι αργά καθώς οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις από και προς Ισραήλ και Λίβανο.

Με τις πτήσεις πλέον να λιγοστεύουν κάποιες οικογένειες από τον Λίβανο επιβιβάζονται σε ιδιωτικά γιοτ τα οποία γίνονται σανίδα σωτηρίας γι’ αυτές και εγκαταλείπουν τη χώρα τους έχοντας ως προορισμό την Κύπρο.

  • Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο: Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ
  • Οι δυτικές χώρες προβαίνουν σε κινήσεις για απομάκρυνση πολιτών από το Λίβανο

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του «The National» το οποίο καταγράφει μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες. Μία εκ των επιβατών, ονόματι Τζούλια, ανέφερε ότι «η κατάσταση κλιμακώθηκε τόσο γρήγορα και δεν είχαμε χρόνο να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια ή να βρούμε κάποια πτήση, έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με σκάφος».

Η Σαμάρ κρατώντας στα χέρια το ανήλικο κοριτσάκι της ανέφερε πως «σχεδιάζαμε να φύγουμε, αλλά ελπίζαμε ότι δεν θα υπήρχε κλιμάκωση. Περιμέναμε μέρα με τη μέρα να δούμε τι θα γίνει, αλλά όταν ήρθε το μεγάλο χτύπημα και είδα τα παιδιά μου να τρέμουν και να πανικοβάλλονται, είπα αυτό είναι».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα το εισιτήριο για μία θέση κοστίζει 1,500 δολάρια ανά άτομο. Ο ναύαρχος του γιότ Εlias Khawand εξηγεί ότι η τιμή είναι υψηλή καθώς με το συγκεκριμένο σκάφος μπορούν για λόγους ασφαλείας να ταξιδέψουν μόνο δέκα άτομα.

Πάντως, τα άτομα που μίλησαν στην κάμερα, εξέφρασαν την άποψη ότι θα επιστρέψουν και ότι η φυγή είναι προσωρινή. «Φεύγω αλλά η καρδιά και το μυαλό μου μένουν εδώ. Ο μόνος λόγος που φεύγω είναι τα παιδιά μου. Αν ήμουν μόνο εγώ και ο σύζυγός μου πιθανότατα θα έμενα».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise