Saturday, September 28, 2024
Home » Ανθρωποκυνηγητό με το πρώτο φως για εντοπισμό του κομμωτή

Ανθρωποκυνηγητό με το πρώτο φως για εντοπισμό του κομμωτή

0 comments

Με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι έρευνες των αρχών για εντοπισμό και σύλληψη του ισοβίτη δραπέτη Δώρου Θεοφάνους ο οποίος διέφυγε μέσα από τα χέρια επτά φρουρών του χθες ενώ επισκεπτόταν το πατρικό του στα Χολέτρια.

Οι έρευνες γίνονται από την αυγή σήμερα σε μια μεγαλύτερη περίμετρο αφού εκτιμάται ότι πιθανότατα ο γνωστός ως «κομμωτής» κατάφερε με τη συνδρομή γνωστών του να διαφύγει του πρώτου αστυνομικού κλοιού. Η επιχείρηση εντοπισμού του είναι η μεγαλύτερη που στήνεται από την Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, με την χρήση πτητικών μέσων, σκύλων και drones, αφού αφενός μεν ο δραπέτης κρίνεται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και αφετέρου επειδή οι συνθήκες διαφυγής του συνιστούν τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία και εικόνα της Αστυνομίας.

Θυμίζουμε ότι ο κατάδικος είχε λάβει άδεια με συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων και τριών μελών της ΜΜΑΔ για να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας του στα Χολέτρια της Επαρχίας Πάφου. Σε κάποιο στάδιο, ενώ βρίσκονταν στην κατοικία του, ο ισοβίτης απέδρασε κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των αστυνομικών φρουρών του, με αποτέλεσμα ήδη να τεθούν σε διαθεσιμότητα τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ που συμμετείχαν στην μεταφορά του ισοβίτη.

Χθες επίσης συνελήφθησαν ο 68χρονος πατέρας του «κομμωτή» και ένας 43χρονος Σύρος, γνωστός στην Αστυνομία, που εκτιμάται ότι γνώριζαν το σχέδιο του και τον συνέδραμαν στην επιχείρηση διαφυγής του, ενώ η Αστυνομία δεν αποκλείει και νέες συλλήψεις σήμερα.

Οι δύο συλληφθέντες ως ύποπτοι στην υπόθεση της διαφυγής του ισοβίτη, προσάγονται στις 11.30 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Ο 42χρονος σήμερα Θεοφάνους καταδικάστηκε το 2011 από το Κακουργιοδικείο σε ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της εγκύου συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και σε 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της τρίχρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

Πηγή: Philenews

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise