Saturday, September 28, 2024
Home » Ύφεση σε υπηρεσίες – κατασκευές, βελτιώθηκε η καταναλωτική διάθεση

Ύφεση σε υπηρεσίες – κατασκευές, βελτιώθηκε η καταναλωτική διάθεση

0 comments

Κάμψη του επιχειρηματικού κλίματος στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών διαπίστωσε τον Σεπτέμβριο του ’24 το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΚΟΕ, ο Δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) έδειξε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο, με μείωση κατά 1,4 μονάδες σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2024.

Η μείωση του δείκτη προήλθε από τους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευώνανατρέποντας τα οφέλη στην οικονομική εμπιστοσύνη που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο.

Η υποχώρηση του κλίματος στις υπηρεσίες οφείλεται κυρίως σε λιγότερο θετικές αξιολογήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων και, σε μικρότερο βαθμό, σε χαμηλότερες προσδοκίες για τον κύκλο εργασιών, αναφέρει.

Προσθέτει ότι η αποδυνάμωση του κλίματος στις κατασκευές ήταν αποτέλεσμα αρνητικότερων απαντήσεων για τα υπό εξέλιξη έργα και λιγότερο αισιόδοξων εκτιμήσεων για τον αριθμό των εργαζομένων.

Αντίθετα, σημειώνει το ΚΟΕ, η άνοδος του κλίματος στο λιανικό εμπόριο προήλθε κυρίως από βελτίωση των απαντήσεων για τις πωλήσεις του τελευταίου και του επόμενου τριμήνου.

Επίσης, αναφέρει ότι το κλίμα στη μεταποίηση ενδυναμώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, εξαιτίας ευνοϊκότερων αξιολογήσεων για τις τρέχουσες παραγγελίες και θετικότερων εκτιμήσεων για την παραγωγή του επόμενου τριμήνου.

Παράλληλα, το καταναλωτικό κλίμα καλυτέρευσε οριακά τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω βελτιωμένων απαντήσεων των καταναλωτών για την πρόσφατη και τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση.

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise