Wednesday, September 25, 2024
Home » Με ηγέτες Γερμανίας, Ιράν και Κουβέιτ συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν

Με ηγέτες Γερμανίας, Ιράν και Κουβέιτ συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν

0 comments

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χωριστές συναντήσεις με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο του Ιράν, τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ και τον επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη

Χωριστές συναντήσεις με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο του Ιράν, τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ και τον επικεφαλής εισαγγελέα τουΔιεθνούς ΠοινικούΔικαστηρίου πραγματοποίησε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σύμφωνα με την εφημερίδα Türkiye.

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η εν λόγω εφημερίδα γράφει σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, οι συστηματικές επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στη Γάζα, η αναζωογόνηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Επίσης, σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Karim Khan, που ήταν κλειστή για τον Τύπο, ο Ερντογάν έδωσε στον Κhan τη διευρυμένη τρέχουσα έκδοση των βιβλίων «The Evidence» και «Witness». Το πρώτο, όπως αναφέρεται, αποκαλύπτει τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με φωτογραφίες-ντοκουμέντα και το δεύτερο ασχολείται με τα στοιχεία του πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας μέσα από ανθρώπινες ιστορίες.

Προστίθεται ότι στη συνέχεια ο Έρντογαν υποδέχθηκε τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ σεΐχη Sabah Khaled al Hamad al Sabah. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Κουβέιτ, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Ο Έρντογαν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κουβέιτ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση των σχέσεων τους σε πολλούς τομείς.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Έρντογαν συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ιράν Masoud Pezeshkian. Η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιρανό Πρόεδρο, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ιράν, οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Στο μεταξύ, η Türkiye γράφει επίσης ότι ο Έρντογαν συναντήθηκε με Αμερικανούς και Τούρκους επιχειρηματίες στο πλαίσιο του 15ου Επενδυτικού Συνεδρίου για την Τουρκία που διοργάνωσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Τουρκίας-ΗΠΑ (TAIK).

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του ανέφερε ότι ελπίζουν πως το σχέδιο εκσυγχρονισμού των F-16 θα ανοίξει μια νέα σελίδα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με τις ΗΠΑ και πως τα οικονομικά και εμπορικά θέματα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις των σχέσεων της Τουρκίας με την Αμερική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More