Tuesday, September 24, 2024
Home » Huawei Watch GT 5 (41mm) Hands-On Review: «Επανακαθορίζοντας τους κανόνες του tech lifestyle»!

Huawei Watch GT 5 (41mm) Hands-On Review: «Επανακαθορίζοντας τους κανόνες του tech lifestyle»!

0 comments

Εάν μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει βάλει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των wearables και των smartwatches, δεν είναι άλλη από την Huawei. Ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, ρίχνοντας διαρκώς νέα και καινοτόμα concepts στο τραπέζι, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις ήδη υπάρχουσες ιδέες της και παράλληλα μεγιστοποιώντας την παρουσία της στην αγορά των wearables. Aυτό που μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε είναι ότι η Huawei το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι εκείνη που είτε επαναπροσδιορίζει, είτε ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού με τα προϊόντα της και με τη σειρά Watch GT 5, η οποία παρουσιάστηκε στο Fashion Edge event της Βαρκελώνης, η Huawei δείχνει για μια ακόμη χρονιά τον δρόμο για το ποιες είναι οι προδιαγραφές δημιουργίας ενός εξελιγμένου smartwatch. Κάνοντας λοιπόν μια «επίθεση» από νέα μοντέλα (μπορείτε να διαβάσετε τα review μας για τα Huawei Watch GT 5 Pro και Huawei Watch D2), το Huawei Watch GT 5 στην έκδοση των 41mm (υπάρχει και το μεγαλύτερο των 46mm), κλείνει το μάτι σε ένα κοινό που γοητεύετε σε μεγάλο βαθμό από την κομψότητα και το στυλ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι παραμερίζει τις λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας, αναζητώντας ουσιαστικά ένα smartwatch που να μπορεί να συνενώσει την εξωτερική εμφάνιση, με ένα πλήθος από εξεζητημένα features!

Huawei Watch GT 5

Beauty οn the outside…

Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το Watch GT 5 (41mm), αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι η μινιμαλιστική κομψότητα που το διακρίνει σε επίπεδο εξωτερικού σχεδιασμού. Ως γνωστόν, είναι κοινό μυστικό ότι η Huawei «επενδύει» στο design και το Watch GT 5 (41mm) ενσωματώνει μια διακριτή αισθητική που το κάνει να ξεχωρίζει. Το ρολόι της Huawei θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα τεχνολογικό κομψοτέχνημα, το οποίο φέρνει πιο κοντά την πρωτοπορία με την παράδοση, δημιουργώντας έναν πραγματικά ακαταμάχητο συνδυασμό που δεν γίνεται να μην σου κλέψει την καρδιά. Ακολουθώντας έτσι ένα κλασικό κυκλικό σχήμα (εν αντιθέσει με το μεγάλο του αδελφάκι Watch GT5, το οποίο υιοθετεί το οκτάγωνο), το Watch GT 5 των 41mm επιχειρεί να αναδείξει την πιο… “feminine” πλευρά της τεχνολογίας των smartwatches, χωρίς να έχουμε θεαματικές αλλαγές (σε επίπεδο σχεδιασμού), σε σύγκριση με την περσινή έκδοση (Watch GT 4), αλλά και καμία «έκπτωση από πλευράς ποιότητας.

Huawei Watch GT 5

Έτσι λοιπόν ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά συναντούμε εκτός από το κυκλικό σχήμα, τα κλασικά buttons που είχαμε και πέρσι, όπως είναι η περιστρεφόμενη κορώνα, αλλά και το button ελέγχου και προγραμματισμού. Αν και αποτελεί των «Βενιαμίν» της σειράς GT 5, το elegant smartwatch τους κινεζικού κολοσσού, σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται σε επίπεδο αντοχής αλλά και σε ποιότητα κατασκευής, καθώς διαθέτει μεταλλικά bezels, αλλά και το δοκιμασμένο υλικό από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο χαρίζει πολύ μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου. Αναμφίβολα, το κυρίως σώμα του ρολογιού είναι «θωρακισμένο» από διάφορες κακοτοπιές, ατυχίες και… λοιπές κακουχίες και έτσι μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Η δε AMOLED οθόνη των 1.32 ιντσών με ανάλυση στα 466 x 466 pixels (και πυκνότητα στα 326ppi), χαρίζει ένα αρκετά φωτεινό και ευκρινές αποτέλεσμα.

Huawei Watch GT 5

Το δε πίσω τμήμα αποτελείται από συμπαγές πολυμερές, με την κινεζική εταιρεία να δίνει τον καλύτερο της εαυτό έτσι ώστε το νέο wearable της να αντέξει την καθημερινή «καταπόνηση». Σε γενικές γραμμές, το Watch GT 5 (41mm) πρόκειται για μια πρόταση που όχι μόνο διατηρεί τα looks της, αλλά παράλληλα παίρνει άριστα στο κομμάτι της αντοχής, καθώς η ύπαρξη του προτύπου IP69K (που όχι μόνο σημαίνει αντοχή στη σκόνη, στη λάσπη και στις πτώσεις, αλλά και στην επαφή με το καυτό νερό που προσεγγίζει τους 100 βαθμούς), απλώς δηλώνει την πρόθεση της Huawei να προσφέρει στους users, ένα smartwatch που θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και δεν θα «λυγίσει». Αδιαμφισβήτητα, το λεπτεπίλεπτο smartwatch της Huawei είναι ένα τεχνολογικό κόσμημα που μπορεί να φορεθεί από ένα βραδινό γκαλά μόδας μέχρι ένα επαγγελματικό δείπνο, αλλά και στην καθημερινή βόλτα και στο γυμναστήριο. Άλλωστε, στον πολυμορφικό του χαρακτήρα του έγκειται και η ξεχωριστή… «μαγεία» που εκπέμπει.

Huawei Watch GT 5

Powerful on the inside…

Η εξωτερική εμφάνιση το φέρνει στην κορυφή των προτιμήσεων όλων των fashionistas και λάτρεων της wearable τεχνολογίας, ωστόσο οι σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο έχουν να κάνουν κυρίως με τις δυνατότητες καταγραφής των readings που απορρέουν από το σώμα μας. Φέροντας το ενοποιημένο και βελτιστοποιημένο TruSense, το elegant smartwatch της Huawei μπορεί να καταγράψει ανελλιπώς 24/7 όλα όσα συμβαίνουν στον οργανισμό σας. Δεν σας κρύβουμε ότι στο Watch GT 5 ενσωματώνονται χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης, καθώς η πρόταση του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας αποδεικνύει σε τι βαθμό έχει εξελιχθεί η λειτουργεία καταγραφής δεδομένων που σχετίζονται με την ευεξία και την προσπάθεια για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Huawei Watch GT 5

Το σύστημα TruSense είναι συνώνυμο της πρωτοπορίας, προσφέροντας εντυπωσιακά επίπεδα ακρίβειας, αποτελώντας ένα ζωτικής σημασίας ενημερωτικό digital εργαλείο που απεικονίζει την κατάσταση της υγείας σας. Παρακολουθώντας τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή αλλά και τον τρόπο που κοιμόμαστε (μέσω του εξελιγμένου sleep monitoring), η διαδικασία του health monitoring αλλάζει… πίστα. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μας παρέθεσαν οι άνθρωποι της Huawei, η ακρίβεια του καρδιακού ρυθμού κατά τη διάρκεια της άσκησης βελτιώνεται σε ± 5 bpm σε σύγκριση με τα χρυσά πρότυπα, ενώ η παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή σε μεγάλα υψόμετρα γίνεται πιο ακριβής. Οι παραπάνω αναβαθμίσεις οφείλονται τόσο σε έναν συνδυασμό software όσο και σε hardware, καθώς το R&D τμήμα της Huawei πραγματικά έχει δουλέψει υπερωρίες για να προσφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Huawei Watch GT 5

Παράλληλα, ένα κομμάτι που έχει τελειοποιηθεί έχει να κάνει με τα διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης και αθλητικής δραστηριότητας. Έχοντας 100 διαφορετικά full εμπλουτισμένα προγράμματα για διαφορετικά sports, αλλά και τη δυνατότητα για customized αθλητικά προγράμματα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα καθαρά πάνω στις δυνατότητες και στις ανάγκες κάθε user, το Watch GT 5 των 41mm μπορεί να αποτελέσει και έναν εξαιρετικό σύντροφο στο γυμναστήριο και στο καθημερινό workout. Επιπλέον, η νέα λειτουργία Running Form Analysis της Huawei παρέχει περισσότερη υποστήριξη στους δρομείς κάθε επιπέδου. Το ρολόι ανιχνεύει τον χρόνο επαφής με το έδαφος, την κάθετη ταλάντωση και την ισορροπία με έναν αισθητήρα IMU, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναλύσετε τη φόρμα σας, επιτυγχάνοντας ένα πιο αποτελεσματικό τρέξιμο, χωρίς τραυματισμούς. Η δε εφαρμογή Stay Fit βοηθάει σημαντικά, στο να βρίσκετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ διατροφής και άσκησης. Καταγράφοντας εύκολα τα γεύματά σου και το έλλειμμα θερμίδων, το ρόλοι σε συνδυασμό με το Health App, σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τη προσπάθεια σας για ακόμα μεγαλύτερη ευεξία.

Huawei Watch GT 5

Σχολιάζοντας περαιτέρω την αθλητική «φύση» του Watch GT 5 (41mm), με τη λειτουργία Outdoor Sports Mode, οι λάτρεις των αποστάσεων πλέον μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδρομές με πλήρη χρωματική χαρτογράφηση. Αυτή η λειτουργία υποστηρίζει πλοήγηση ανά τμήμα, ειδοποιήσεις όταν βγαίνετε εκτός πορείας, υψομετρικές καμπύλες και δυνατότητα μεγέθυνσης του χάρτη, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στο κομμάτι της ποδηλασίας. Μάλιστα, το GT 5 διαθέτει το νέο σύστημα Sunflower GPS της Huawei, το οποίο ενισχύει την ακρίβεια του εντοπισμού θέσης μέσω ενός προσαρμοστικού αλγορίθμου, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά ακριβή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σε σύγκριση με το GT 4, η Huawei ισχυρίζεται ότι η ακρίβεια διαδρομής έχει αυξηθεί κατά 40%, η ακρίβεια απόστασης κατά 30% και η ακρίβεια ταχύτητας κατά 20%.

Huawei Watch GT 5

Στα plus προσθέστε και το γεγονός ότι περιλαμβάνεται (όπως και στα προηγούμενα smartwatches της Huawei), μια προηγμένη λειτουργία παρακολούθησης του εμμηνορροϊκού κύκλου, το οποίο αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να είναι απόλυτα ενημερωμένη. Κλείνοντας, με το πλήθος των διαφορετικών features που περιλαμβάνονται στην Standard edition του GT 5, περιλαμβάνεται η δυνατότητα Bluetooth κλήσεων αλλά και επιλογής διαφορετικών watchfaces (υπάρχει αμέτρητη ποικιλία), ενώ ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η αυτονομία της συσκευής με τη διάρκεια μπαταρίας να φτάνει έως και τις 7 ημέρες. Μάλιστα, ακόμα και με την οθόνη πάντα ενεργή (Always On Display), υπολογίζεται ότι το stylish smartwatch της Huawei μπορεί να αντέξει έως και 3 ημέρες συνεχούς λειτουργίας.

Huawei Watch GT 5

Smartwatch… redefined και φέτος!

Χωρίς αμφιβολία, η Huawei διαθέτει το «μαγικό άγγιγμα» στα smartwatches, καθώς κάθε χρόνο δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά καταφέρνει να βελτιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα καινοτόμα concepts που η ίδια έχει παρουσιάσει στην αγορά. Με το πρωτοποριακό σύστημα TruSense, τη μοναδική αντοχή, τη βελτιωμένη ακρίβεια GPS, τη μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, τις προηγμένες λειτουργίες για δρομείς και λάτρεις του well being, αλλά κυρίως το ακαταμάχητα γοητευτικό design και στυλ, το GT 5 είναι απλώς ένα τεχνολογικό κόσμημα, στον καρπό κάθε δυναμικής γυναίκας που αντιμετωπίζει το smartwatch ως ένα fashion statement.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More