Tuesday, September 24, 2024
Home » Πυρηνικό εργοστάσιο επαναλειτουργεί για να τροφοδοτήσει την AI της Microsoft

Πυρηνικό εργοστάσιο επαναλειτουργεί για να τροφοδοτήσει την AI της Microsoft

0 comments

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα συνεργασία με τηνConstellation Energy για την επαναλειτουργία τουπυρηνικού εργοστασίου Three Mile Island (TMI) στην Πενσυλβάνια, προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των data centers της για το cloud computing και την τεχνητή νοημοσύνη. Η συνεργασία περιλαμβάνει την αποκατάσταση του αντιδραστήρα TMI-1 έως το 2028, με στόχο την παραγωγή 835 MW καθαρής ενέργειας και τη δημιουργία 3.400 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Η ιστορία του TMI είναι γνωστή, καθώς το 1979 συνέβη ένα από τα πιοδιαβόητα πυρηνικά ατυχήματα στον αντιδραστήρα TMI-2, όπου σημειώθηκε μερική τήξη και απελευθερώθηκαν ραδιενεργά αέρια. Ο αντιδραστήρας TMI-1 συνέχισε να λειτουργεί μέχρι το 2019, όταν έκλεισε για οικονομικούς λόγους, με σχέδια για αποξήλωση μέχρι το 2052. Ωστόσο, με τη νέα συμφωνία, η λειτουργία του θα παραταθεί έως το 2054 και το εργοστάσιο θα μετονομαστεί σε “Crane Clean Energy Center”.

microsoft

Η Constellation και η Microsoft υποστηρίζουν ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και στην ενίσχυση της οικονομίας της Πενσυλβάνια. Η συνεργασία αυτή υποστηρίζεται από την πολιτεία της Πενσυλβάνια και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι θετικοί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2 προς 1.

Ο Κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Josh Shapiro, και ο Αμερικανός βουλευτής, Scott Perry, επαινούν το έργο για την προσφορά καθαρής ενέργειας, την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Jony Ive: Ο εμβληματικός σχεδιαστής της Apple αναπτύσσει ΑΙ προϊόν με την OpenAI

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More