Monday, September 23, 2024
Home » Jony Ive: Ο εμβληματικός σχεδιαστής της Apple αναπτύσσει ΑΙ προϊόν με την OpenAI

Jony Ive: Ο εμβληματικός σχεδιαστής της Apple αναπτύσσει ΑΙ προϊόν με την OpenAI

0 comments

Ο Jony Ive, οθρυλικός σχεδιαστής που αποχώρησε από την πλήρη απασχόλησή του στην Apple πριν από πέντε χρόνια, εργάζεται σε μια νέα startup σε συνεργασία με την OpenAI και τον CEO της, Sam Altman.

Η συνεργασία αυτή αναφέρθηκε για πρώτη φορά πέρσι και ο Ive την επιβεβαίωσε στους New York Times, κάνοντας αναφορά στις δραστηριότητές του μετά την αποχώρησή του από την Apple. Αν και το όνομα της startup δεν έχει γίνει γνωστό, το project προέκυψε από δείπνα που είχε ο Ive με τον Altman πέρσι. Με την εταιρεία σχεδιασμού του Ive, LoveFrom, να ηγείται του design, το προφίλ περιγράφει το στόχο της νέας εταιρείας ως τη δημιουργία ενός προϊόντος που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρειμια εμπειρία υπολογιστών λιγότερο κοινωνικά αποδιοργανωτική από αυτή του iPhone.

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Marc Newson, που συνεργάζεται με τον Ive, δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες του προϊόντος και ο χρόνος κυκλοφορίας του δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τις λεπτομέρειες, η startup έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων, με την Emerson Collective της Laurene Powell Jobs και τον ίδιο τον Ive να συνεισφέρουν. Φαίνεται ότι η εταιρεία στοχεύει να συγκεντρώσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Jony Ive είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς βιομηχανικούς σχεδιαστές παγκοσμίως, γνωστός κυρίως για τη μακρόχρονη καριέρα του στην Apple, όπου υπήρξε ο επικεφαλής σχεδιασμού (Chief Design Officer). Γεννημένος το 1967 στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ive εντάχθηκε στην Apple το 1992 και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της αισθητικής ταυτότητας της εταιρείας. Υπό τη διεύθυνση του Steve Jobs, σχεδίασε μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της τεχνολογικής βιομηχανίας, όπως το iMac, το iPod, το iPhone, το iPad και το MacBook, τα οποία αναδείχθηκαν ως ορόσημα στο χώρο του design. Είναι γνωστός για την επιμονή του στη λιτότητα, την κομψότητα και την υψηλή λειτουργικότητα στα σχέδιά του. Το όραμά του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της Apple, κάνοντάς την μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: iPhone: 10 εξαιρετικά ενδιαφέροντα facts που δε γνωρίζετε για την ιστορία του

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More