Saturday, September 28, 2024
Home » Ολλανδία: Τρομοκρατικό το κίνητρο του 22χρονου που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς (video)

Ολλανδία: Τρομοκρατικό το κίνητρο του 22χρονου που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς (video)

0 comments

“Τρομοκρατικό” το κίνητρο επίθεσης με μαχαίρι στο Ρότερνταμ – Ο 22χρονος φερόμενος ως ύποπτος σκότωσε ένα πρόσωπο και τραυμάτισε άλλον ένα – – Φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ»

Ολλανδοί εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα ότι ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν δεύτερο, ενδέχεται να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Advertisement

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρόςφέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise